Technische begeleiding

Neptunus heeft een gekwalificeerde en zeer gemotiveerde coaching staff. Alle beslissingen met betrekking tot jeugdspelers worden zorgvuldig en in onderling overleg genomen. De Technische Commissie heeft daarbij de eindverantwoordelijkheid. In wedstrijden en trainingen vormen de coach en teambegeleider voor ouders en spelers het aanspreekpunt.  

De prestaties van individuele spelers worden bijgehouden. Op basis van voortgang in hun fysieke en (spel-) technische ontwikkeling worden spelers/speelsters na het seizoen opnieuw ingedeeld. Hierbij worden ook sociale aspecten zoals motivatie, teamspirit en opkomst meegewogen. Voor nieuwe spelers wordt op basis van onder andere het balgevoel en de motorische ontwikkeling, zoals waargenomen in de zaaltrainingen, een zo goed mogelijke inschatting van het spelniveau gemaakt. Ook gedurende het seizoen wordt de persoonlijke ontwikkeling van jeugdspelers enkele malen besproken door de technische staf. De leidraad hierbij is altijd: “Word je beter, dan ga je beter”. Dit kan betekenen dat spelers van dezelfde leeftijd een (iets) andere ‘teamloopbaan’ kunnen doorlopen.

Het seizoen  

Het honkbalseizoen begint traditioneel met zaaltrainingen van januari tot maart, waarin aandacht besteed wordt aan de ontwikkeling van de technische vaardigheden van de spelers. De teams worden samengesteld direct voor de start van de competitie (doorgaans medio april). De voorbereidingen op het seizoen (zaaltrainingen, oefenwedstrijden) worden mede gebruikt om te komen tot een evenwichtige en zorgvuldige indeling. 

In maart en april worden buiten, als het weer het toelaat, de eerste serie oefenwedstrijden gespeeld. De eigenlijke competitie begint in april en wordt voor de schoolzomervakantie onderbroken. In augustus wordt de competitie hervat en loopt door tot en met oktober. Gedurende het seizoen kan aan diverse toernooien worden deelgenomen. 

Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief