Dames Softball 1 hebben visitekaartje afgegeven tijdens The Cup

Veerle van Harmelen.jpg
Het damesteam heeft afgelopen weekend een goede eerste indruk gemaakt bij "The Cup”. Hoewel de 12e plaats anders doet vermoeden, hebben de meiden hun visitekaartje afgegeven met energiek, enthousiast en zo nu en dan erg goed spel.
 
De zenuwen moesten op vrijdag al vroeg in bedwang gehouden worden, want de openingswedstrijd werd gespeeld tegen het Amerikaanse “Arsenal United”. Sophie de Vos begon nog met 4 wijd, maar wist door tweemaal 3 slag en een caught stealing zonder problemen uit de inning te komen. In de gelijkmakende eerste inning konden onze dames op een 2-0 voorsprong komen door een 4 wijd met volle honken voor de Vos en een RBI single voor Laura Schouten.
In de derde inning wisten de Amerikanen brutaal op 3-2 te komen, maar maakte een dubbelspel van Merel van Harmelen en Schouten een einde aan de rally. Aan slag wist Judith Buschman vervolgens de stand weer in ons voordeel te brengen door met volle honken een 2 RBI double het linksveld in te brengen. Deze 4-3 voorsprong werd niet meer weggegeven in de laatste inning.
 
Judith Buschman (links) en Sophie de Vos(rechts) nemen de oorkonde
in ontvangs
 
Zaterdagochtend moest aangetreden worden tegen het Tsjechische "Joudrs”. Meervoudig landskampioen en in 2017 de runner-up van de Extraliga. Neptunus kende echter geen schroom en stoomde in de openingsslagbeurt meteen naar een 4-0 voorsprong. Onder andere door een double van de Vos, waarop Larice Kloppers en Buschman konden scoren.
In de derde inning wisten de Tsjechen nog terug te komen tot 4-3, wat zorgde voor een spannende laatste inning. Nadat de Tsjechische Zoulova achtereenvolgens M van Harmelen, Kloppers en Buschman uitschakelde, was het zaak om de wedstrijd op slot te gooien. Jody de Groene deed dat met verve, door met het eerste honk bezet (4 wijd) eerst Klimplova uit te schakelen met een vangbal voor 2e honkvrouw Kloppers en vervolgens tweemaal 3 slag te gooien.
 
Doordat Arsenal United tegen de Twins gelijkspeelden (0-0), was Neptunus op dat moment verzekerd van de winst in poule A. Hierdoor was de druk van de wedstrijd tegen de Twins er af en konden enkele speelsters rust gegund worden. Dit had wel effect op het spel van de meiden. De pitching had het onder aanvoering van Anna de Groot zwaar en aan slag konden er maar 2 honkslagen genoteerd worden (Mandy Duk en Rosanne van der Elst). Na 4 innings stond dan ook een 0-8 nederlaag op het bord.
 
Veel tijd om bij deze nederlaag stil te staan was er niet, want 15 minuten later stond de kruiswedstrijd tegen de winnaar uit poule B, Roef!, op het programma. De titelhouder van The Cup en vorig seizoen als 4e geëindigd in de Golden League.
Roef! zette Sophie de Vos gelijk onder druk en door een honkslag van van Knegsel kon in de eerste inning Wies Ligtvoet scoren. Daar kwam in de tweede inning een punt bij (Horsten), maar het antwoord kwam ook. In de gelijkmakende tweede slagbeurt wist Kloppers te scoren vanaf het 3e honk op een honkslag van Buschman. Deze 2-1 bleef staan na de derde slagbeurt van Roef!, waarna van der Elst op het honk kwam met 4 wijd. Door een sacrifice bunt van Duk, wist van der Elst op te schuiven naar het 2e honk. Maret Stuij ging vervolgens 3 slag en een verre bal van Kloppers werd helaas met een uiterste krachtsinspanning gevangen door Verdaasdonk. Ondanks deze nederlaag had het team toch een hoop indruk gemaakt in deze wedstrijd.
 
 
Maret Stuij aan slag tegen B. Meijer (Arsenal)
 
De toernooiregels schreven voor dat Neptunus op zondagochtend moest aantreden tegen het Amerikaanse “Team Impact”. Dat zou de start zijn van de knock-out fase. De winnaar gaat door en de verliezer ligt eruit.
Helaas speelden de Amerikanen hun sterkste wedstrijd van het toernooi en sloegen zij er lustig op los. Een 7 run-rally in de tweede inning werd niet te boven gekomen. Uiteindelijk werd het liefst 9-0. Hierdoor lagen de dames er direct uit en kwam een einde aan een weekend waarin het team zich zeer positief gepresenteerd heeft aan de softballwereld. The Cup werd geprolongeerd door Roef!, die de finale in een tie-break wisten te winnen van Terrasvogels (9-8).
 
J. Buschman (0.500) 2 2B, 3 RBI, 3 R
R van der Elst (0.429) 3 H, 4 BB
M. Duk (0.333) 1 2B
 
S de Vos (2-2-0) 10.1 INN, 12 SO, 8 BB, 14 H
J de Groene (0-0-1) 6.1 INN, 7 SO, 1 BB, 5 H
A de Groot (0-1-0) 2.1 INN, 3 SO, 5 BB, 6 H
 
 
 


foto's: Olaf Tompot Photography tekst: PR Dames S
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief