Softball Dames 1 actief op gerenommeerd indoor toernooi in Schiedam

unnamed.jpg
Dit weekend zal de 18e editie van het Internationale Indoor Toernooi "The Cup" plaatsvinden in de Margriethal en de Groenoordhal in Schiedam. Ons damesteam zal op vrijdagavond 19:00u de openingswedstrijd spelen tegen het Amerikaanse "Arsenal United".
 
Op zaterdag om 10:00u zal het worden opgenomen tegen de vice-kampioen uit Tsjechië, Joudrs. En de poulefase wordt om 14:00u afgesloten tegen de Twins, die vorig jaar nog als nummer 1 eindigde in de reguliere competitie van de Silver League.
Al deze wedstrijden zullen in de Margriethal zijn.
Na de poulefase volgt er op zaterdag nog 1 wedstrijd in de 2e ronde, waarna op zondag de finales beginnen volgens het knock-outsysteem.
 
 
 
Het actuele toernooischema kun je dit weekend volgen via: http://thecup.nl/
 
 
Coach Sybe Stuij: "We hebben als team er echt enorm veel zin in om te gaan spelen dit weekend en ons te meten met de top. De afgelopen weken is er hard getraind om fit te worden en gelukkig hebben we al een zaaltraining achter de rug. De tegenstand zal zwaar zijn, maar dat is alleen maar fijn. Zo zien we meteen wat wel goed gaat en wat niet. In deze fase van de voorbereiding kunnen we daar dan nog makkelijk op anticiperen in ons trainingsschema."
 
Vrijdag zal de net 17 jaar geworden Sophie de Vos gaan starten als pitcher tegen de Amerikanen. "We verwachten een hoop van Sophie dit seizoen en geven haar daarom ook gelijk in deze wedstrijd het vertrouwen."
 
Het team zal dit weekend aangevuld worden met Anna de Groot, Jody de Groene en Laura Schouten. Coach Jut Stuij: "Het is fijn dat deze meiden zich bij ons aansluiten dit weekend. Hier zien we gelijk de kracht van onze samenwerking met de Blue Angels-organisatie: Wij krijgen een impuls in kwantiteit en kwaliteit. En deze meiden krijgen een podium om op een hoog niveau ervaring op te doen."
 
Het duo eindigt nog met een oproep: "Gezien de locatie kunnen we stellen dat we een thuistoernooi hebben. We hopen dan ook dat de Neptunianen ons in grote getale gaan supporten om ons het thuisvoordeel te geven."
 
 
Startend pitcher vrijdagavond: Sophie de Vos


tekst en foto PR Softball 1
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief