Softball Dames 1 komend seizoen in Silver League actief met zeven aanwinsten

unnamed.jpg

Nadat afgelopen seizoen de dames hun debuut in de Silver League hebben gemaakt, zullen zij zich komend seizoen opnieuw proberen te handhaven. Dit jaar is er een nagenoeg volledig team. De zeven nieuwe aanwinsten:

 
Speelsters
Judith Buschman (24) komt van Olympia Haarlem en zal ons buitenveld versterken. In het verleden heeft ze ook bij de Storks gespeeld.
 
De zussen Merel en Veerle van Harmelen, 20 en 19 jaar oud, komen bij de Braves uit Gouda vandaan en zullen dit seizoen voor het eerst in de Silver League spelen. Merel is een linkshandige pitcher, maar staat ook op het eerste honk haar mannetje. Veerle maakt het pitcher-catcherduo compleet en is ook in het outfield te zien.
 
Daarnaast is ook Anouk van den Heuvel volgend seizoen met een Neptunusshirt te zien. Deze 33-jarige voormalig international kwam onder andere voor de Euro Stars uit in de Golden League en heeft vorig jaar bij de Brasschaat Braves gespeeld. Anouk is breed inzetbaar in het infield en ze zal een hoop ervaring meebrengen.
 
De benjamin van het team is met 16 jaar Sophie de Vos, die afgelopen jaar bij de Storks speelde. Ze zal net als de zussen van Harmelen in de Silver League debuteren. Sophie pitcht en speelt op het tweede honk of korte stop.
 
Ook maken twee dames hun rentree bij Neptunus, namelijk Laura Iannelli, 20 jaar, en Maret Stuij, 25. Laura Ianelli. Laura speelde in 2014 ook voor Neptunus en speelde afgelopen seizoen als catcher en op het derde honk bij de Birds. Maret, die al sinds haar vierde bij Neptunus speelt. is na een hiaat van twee jaar weer terug bij haar vertrouwde team. Ze is overal op het veld te vinden, een echte utility speelster.

Coaching
Niet alleen is er een grote verschuiving in het spelersbestand, ook in de coachingsstaf is het nodige veranderd. Arnold Whitfield en Stanley Boutisma, de coaches van vorig jaar, hebben plaats gemaakt voor de broers Jut en Sybe Stuij. Zij speelden vorig jaar nog voor de Tridents en vormen dit seizoen het duo wat de dames naar successen moet leiden. Jut heeft zeven jaar jeugdteams bij het honkbal en twaalf jaar senioren damessoftball getraind bij Neptunus. Sinds zeven jaar zit hij ook in de technische commissie voor de softballzaken. Sybe heeft binnen de vereniging een grote verscheidenheid van taken (gehad), waaronder trainer, (speler/)coach, vertrouwenspersoon en barman. Ze zullen blijven spelen in het eerste herensoftballteam.

Sfeer
Beiden zijn heel tevreden met de selectie. "We hebben een ideale mix van speelsters die net komen kijken en anderen met wat ervaring in hun bagage. Zowel op als buiten het veld lijkt het goed te klikken. Als we de goede sfeer weten te vertalen naar goede prestaties op het veld, dan kunnen wij nog voor wat verrassingen gaan zorgen," aldus Jut Stuij.
 
Blue Angels
"Ook zijn we voor komend seizoen een samenwerking aangegaan met de Blue Angels-organisatie," gaat Jut verder. "Daardoor kunnen talentvolle speelsters uit hun eerste klasse-teams (Gophers en Wassenaar) bij ons ervaring opdoen in de Silver League en zijn wij verzekerd van een brede groep meiden, die ons kunnen aanvullen daar waar nodig. Het mes snijdt dus aan twee kanten."
 
The Cup
Van 12 tot 14 januari zal het team, als voorbereiding op het seizoen, deelnemen aan The Cup. Hét internationale indoor softballtoernooi zal voor de 18e keer worden gehouden. Het damesteam is in actie te zien in de sporthallen Margriet en Groenoord in Schiedam.


Dames softbal 1 PR
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief