Curaçao Neptunus trekt voor komend seizoen een drietal routiniers aan

161216_europe_awb_dudley_leonora.jpg

Na een uiterst bewogen, maar succesvol seizoen maakt Europees club- en landskampioen Curaçao Neptunus zich op voor volgend seizoen. De selectie blijft grotendeels intact met een aantal personele wijzigingen.

Nieuw in de selectie zijn: Dudley Leonora, Quintin De Cuba en Melvin Perdue:

Dudley Leonora

International Dudley Leonora is 26 jaar en afkomstig van Sint Maarten. Hij is een echte utility speler. Nadat hij een aantal jaar in de Minor Leagues speelde voor de Baltimore, vervolgde hij zijn carrière in Nederland bij opeenvolgend Corendon Kinheim en Hoofddorp Pioniers alvorens nu voor Curaçao Neptunus  uit te gaan komen.

Quintin de Cuba

Oud-international Quintin de Cuba, 30 jaar, komt van Curaçao en is voornamelijk inzetbaar als catcher. Hij komt net als Leonora over van Hoofddorp Pioniers en heeft al een imposante honkbal carrière achter de rug: Hij speelde in het verleden in de Minor League organisatie van de New York Mets en debuteerde in de Hoofdklasse met Sparta/ Feyenoord, waarna hij zijn loopbaan vervolgde bij repectievelijk Kinheim en Hoofddorp Pioniers.

Melvin Perdue

Hiernaast is ook de 32 jarige Melvin Perdue aangetrokken. Deze Amerikaan is een echte “Jack of all Trades”, kan op heel veel veldposities uit de voeten en is bovendien een echte wereldreiziger. In 2011 was hij al actief in de eerste klasse bij het Brabantse Vos Cardinals, daarna speelde hij in Oostenrijk actief voor de Attnang-Puchheim  Athletics, waarna hij vanaf 2016 via DSS en daarna De Glaskoning Twins weer terugkeerde in de Hoofdklasse. Nog een saillant detail: In 2011 speelde hij een klein rolletje in de honkbalfilm Moneyball, waarin sterren Brad Pitt, Jonah Hill en Philip Seymour Hoffman acteerden. De film werd genomineerd voor zes Academy Awards (Oscars), waaronder Beste Film, en vier Golden Globes.

Ronald Jaarsma

De keuze voor dit drietal wordt door hoofdcoach Ronald Jaarsma als volgt gemotiveerd: “Met de komst van deze drie spelers is ons aanvallend spel weer een stuk sterker en meer uitgebalanceerd geworden. Nadat wij vorig seizoen enigszins noodgedwongen om met een kleinere selectie werken, hebben wij er nu voor gekozen om hier mee verder te gaan om ook komend seizoen jonge spelers uit Tridents de kans te geven om mee te draaien in de hoofdmacht.”

Afscheid

De club neemt afscheid van pitcher Misja Harcksen en binnenvelder Ruar Verkerk. Beiden gaan in goed overleg naar De Glaskoning Twins. Datzelfde geldt voor buitenvelder Steven Wharwood, die de overstap maakt naar Hoofddorp Pioniers. Daniel Fernandes gaat terug naar Aruba om daar een maatschappelijke carrière op te bouwen, maar blijft altijd welkom om zich weer bij de selectie te voegen.

 

 foto's: Rob Jelsma, Robert Bos en AWB
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief