Curaçao Neptunus verovert achttiende landstitel

081017_neptunus_kampioen.jpg

Een dag nadat wedstrijd nummer vijf in Rotterdam door de regen was afgelast, zou worden beslist. L&D Amsterdam kwam aan de leiding met eerst 3-0 en later 4-2, maar gaf de wedstrijd voor de tweede keer deze best-of-seven in de laatste inning uit handen. Curaçao Neptunus scoorde viermaal in de cruciale negende slagbeurt om opnieuw de titel te grijpen.

L&D Amsterdam begon de negende inning met een 4-2 voorsprong. Maar in die negende inning ging alles mis voor de Amsterdammers. Met Shaldimar Daantji (vier wijd) en pinch-runner Darryl Collins op het derde en eerste honk sloeg Jochem Koedijk een honkslag naar het derde honk. Daar wist Rachid Gerard de bal wel te verwerken, maar gooide hij de bal langs eerste honkman Kenny Berkenbosch om Daantji in staat te stellen het derde Rotterdamse punt te scoren.

Met lopers op het tweede en derde honk koos manager Charles Urbanus er niet voor om Stijn van der Meer opzettelijk vier wijd te geven. De international profiteerde dankbaar en sloeg de bal hard langs het derde honk om de wedstrijd in balans te brengen. De defensie van L&D Amsterdam was definitief gebroken. Achtereenvolgens gooiden pitchers Dennis Burgersdijk en Nick Veltkamp vier wijd op Benjamin Dille (nu wel opzettelijk) en Giansion Boekhoudt, waardoor Curaçao Neptunus voor het eerst dit duel op voorsprong kon komen. Op een grondbal van Dwayne Kemp kon Stijn van der Meer zijn ploeg vervolgens op 4-6 brengen. Dat was voldoende, want verder dan een tegenpunt van pinch-runner Norbert Jongerius kwam L&D Amsterdam in de gelijkmakende negende slagbeurt niet.

Meest Waardevolle Speler

Het was nog maar het tweede punt dat Loek van Mil (2.16) in deze Holland Series toe had hoeven staan. In zijn vier wedstrijden stapte hij bovendien tweemaal als winnend pitcher van de heuvel. Om die reden mocht hij tijdens het feestgedruis uit handen van KNBSB-voorzitter Ron Schel de prijs in ontvangst nemen voor de Meest Waardevolle Speler van de Holland Series.

Loek van Mil werd uitgeroepen tot MVP van de Holland Series.
Loek van Mil werd uitgeroepen tot MVP van de Holland Series.

Met het kampioenschap is het totaal voor de Rotterdamse club nu op achttien landstitels gekomen. Veruit de meeste in de historie van het Nederlandse honkbal.  Voor Curaçao Neptunus betekende het bovendien een dubbelslag. In juni van dit jaar werd ook de Europese clubtitel al veroverd.

Ronald Jaarsma

Voor Ronald Jaarsma was het zijn eerste kampioenschap als hoofdcoach in de hoofdklasse. tekst: KNBSB / Honkbalsite
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief