Curacao Neptunus behoudt koppositie na tweemaal uit-winst tegen HCAW

logo_Neptunus_Curacao.png

Curaçao Neptunus hield deze week sucesvol zijn koppositie in de Play-Offs vast. De rotterdammers verspeelde geen punten in twee wedstrijden tegen HCAW. De wedstrijd van zaterdag tegen de Bussumse nummer vier werd in verband met de slechte veldomstandigheden door de regen verplaatst naar komende dinsdagavond.Donderdag en zondag kon er in Bussum wel worden gespeeld, maar HCAW wist het thuisvoordeel geen enkele keer te benutten.

Donderdag 8 september 2017: HCAW – Curaçao Neptunus: 2-7

Benjamin Dille leidde Curaçao Neptunus donderdagavond naar de 2-7 winst. Na drie vrije lopen veegde de Belgische international in de derde inning de honken met een driehonkslag schoon. Even later kon hij zelf aantekenen voor het vierde punt. Die achterstand bleek voor HCAW, dat toch meer honkslagen dan zijn tegenstander wist te slaan, niet meer te overbruggen.

Zondag 10 september 2017: HCAW – Curaçao Neptunus: 3-5

Ook op zondag verrichte Curaçao Neptunus de meeste schade in één inning. Nu scoorde de ploeg viermaal in de vierde inning. Dwayne Kemp en Daniel Fernandes sloegen in deze slagbeurt beiden een tweehonkslag. In de eerste inning had voor de havenstedelingen Gianison Boekhoudt met een solohomerun al de score geopend. HCAW maakte het in de negende en laatste slagbeurt nog knap spannend. Bij een 1-5 achterstand gooide closer Loek van Mil wel twee strikeouts, maar liet hij ook de honken volstromen. Dat gaf de Bussumse ploeg de kans om het verschil op een hit van Roelie Henrique te verkleinen tot 3-5. Met het winnende punt in het slagperk had Van Mil hierna aan één pitch voldoende om de wedstrijd uit te gooien. Startend pitcher Orlando Yntema (4-4-3-0 in zes innings) verdiende zijn tweede zege van dit seizoen.

Klassement per 10-9-2017

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 Curaçao Neptunus 11 9 0 2 0 18 56 28
2 L&D Amsterdam 12 8 0 4 0 16 66 44
3 Hoofddorp Pioniers 12 4 0 8 0 8 46 63
4 HCAW 11 2 0 9 0 4 39 72


Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief