Curaçao Neptunus koploper in de play-offs na tweemaal winst op L&D Amsterdam

NEP PIR.jpg

31 augustus: Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam: 6-3

De wedstrijd tussen de twee koplopers uit de Play-Offs begon op donderdag 31 augustus in het Neptunus Familiestadion als een pitchersduel tussen Diegomar Markwell en Rob Cordemans. Maar na vier puntloze innings was het L&D Amsterdam dat via drie hits een 0-3 voorsprong nam. Rashid Gerard sloeg met zijn hit twee punten binnen.

Hoofdcoach Ronald Jaarsma greep in en verving startend pitcher Diegomar Markwell. Het bleek een uitstekende zet, want de Rotterdamse bullpen, met Jan Tomek, Loek van Mil en Berry van Driel, stond in het restant van het duel geen enkele honkslag meer toe. De Amsterdammers kregen zelfs geen loper meer in scoringspositie.

Dat gaf de Rotterdamse thuisploeg de kans om de wedstrijd te kantelen. Via vijf hits in de zesde inning werd de wedstrijd weer in balans gebracht. Na zijn tweehonkslag, een gestolen honk en een wilde worp scoorde Dwayne Kemp vervolgens een inning later het uiteindelijke winnende punt. Daar bleef het niet bij. De Rotterdammers kwamen vanavond tot veertien hits en liepen in de achtste inning zelfs uit naar een 6-3 overwinning.

2 september: L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus: 7-1 

L&D Amsterdam besliste op het eigen Sportpark Ookmeer de wedstrijd in de vierde inning. Bij een 1-0 voorsprong produceerde de ploeg zes hits om nog eens zes runs te scoren. Curaçao Neptunus antwoordde in de zevende inning met één punt nadat Dwayne Kemp met zijn honkslag Gianison Boekhoudt over de thuisplaat had geslagen, maar het was bij lange na niet voldoende. Met een dubbelspel maakte de defensie van L&D Amsterdam in de negende inning een einde aan de wedstrijd, waarmee de 7-1 zege een feit was. Op het pitchen van Orlando Yntema en Elton Koeiman kwam L&D Amsterdam tot twaalf hits. Pitchers Kevin Heijsterk en Daan Hendrix stonden dit duel acht honkslagen toe.

3 september:Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam: 7-3

Om de leiding in het klassement te hernemen, scoorde Curaçao Neptunus zondag 3 september driemaal in de eerste en nog eens viermaal in de zevende inning voor de winst. Gregory Muller (3 uit 3) sloot de rally in de eerste inning af met een tweehonkslag en sloeg als slotakkoord in de zevende inning zelfs met een homerun drie punten binnen. Ondertussen hielden pitchers Kevin Kelly en Jan Tomek  de slagploeg van L&D Amsterdam zeven innings lang puntloos. Nadat Loek van Mil het pitchen over had genomen, kon L&D Amsterdam via drie hits en twee punten de eer nog redden: 7-3.

 tekst: www.honkbalsite.com / archieffoto: Robert B
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief