Curaçao Neptunus wint drie game serie met 2-1 van Hoofddorp Pioniers

NEP PIO web.jpg

24 augustus: Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers: 3-0

In Rotterdam werden de toeschouwers in het Neptunus Familiestadion getrakteerd op een pitchersduel. Die strijd tussen Markwell en Huijer werd beslist door veldfouten. Zowel in de vijfde als de achtste inning profiteerde de thuisploeg van slechte aangooien van de defensie van Hoofddorp Pioniers. Het leverde Neptunus een 3-0 overwinning op. Winnend pitcher Markwell (5-1-3-0) oogde sterk en stond in de eerste vijf innings slechts één honkslag toe. Uiteindelijk wisten slechts twee spelers van Hoofddorp Pioniers veilig het tweede honk te bereiken. Markwell en Huijer (5-3-5-2) kwam beiden tot vijf strikeouts

26 augustus: Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus: 2-1

De honkballers wonnen met 2-1 van Curaçao Neptunus. De eindstand in Hoofddorp stond zaterdag al na twee innings op het scorebord. Nadat Dwayne Kemp met een honkslag Shaldimar Daantji in de eerste slagbeurt over de thuisplaat had geslagen, scoorde Hoofddorp Pioniers punten in de eerste en tweede inning voor de 2-1 winst. Curaçao Neptunus overtrof zijn tegenstander in honkslagen (6-9), maar liet ook veertien spelers achter op de honken.

27 augustus: Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers: 9-2

Zondag herstelde Curaçao Neptunus de verhoudingen. In de zesde inning scoorde de ploeg bij een 2-2 gelijke stand viermaal om de wedstrijd te beslissen. In het restant van de wedstrijd stond de Rotterdamse bullpen nog slechts één honkslag toe, waarmee de winst voor Neptunus geen enkel moment meer in gevaar kwam. De thuisploeg kwam dit duel tot twaalf hits om de winst met 9-2 naar zich toe te trekken.

 tekst:honkbalsite archieffoto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief