Curaçao Neptunus sluit reguliere competitie af met sweep.

Dille.jpg

Curaçao Neptunus bleef zonder al te grote problemen deze week ongeslagen tegen DSS. Pitcher Bayron Cornelisse (DSS) speelde donderdagavond sterk in zijn tweede start van het seizoen, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg, ondanks een solohomerun van Odion Gouverneur in de eerste inning, na twee slagbeurten op een beslissende 1-3 achterstand kwam. Pas nadat Cornlisse was vervangen, konden de Rotterdammers definitief uitlopen van 1-3 naar de 2-9 eindstand. Korte stop Stijn van der Meer (3 uit 4) sloeg vier punten binnen en scoorde zelf driemaal.

In Rotterdam opende DSS zaterdag met twee runs in de derde inning de score, maar antwoordde Curaçao Neptunus direct met drie punten. De Rotterdammers stopten hierna niet meer met scoren tot in de zevende inning de 13-5 eindstand op het scorebord was verschenen. In totaal kwam de slagploeg van Curaçao Neptunus dit duel tot zeventien hits. Christian Diaz (3 uit 5) en Daniel Fernandes (2 uit 4) sloegen elk drie punten binnen. In de zesde inning sloeg Gianison Boekhoudt zijn achtste homerun van dit seizoen en werd hiermee de homerunking van de reguliere competitie.

Ook zondag was de slagploeg van Curaçao Neptunus productief. Na de veertien hits op donderdag en de zeventien op zaterdag sloeg de Rotterdamse ploeg nog eens 21 honkslagen op zondag. Stijn van der Meer opende het slaggeweld met een driehonkslag in de eerste inning. Die werd gevolgd door rake klappen van Benjamin Dille, Dwayne Kemp, Christian Diaz en Daniel Fernandes. Daarmee kwam Curaçao Neptunus direct op een 0-3 voorsprong. In de vierde inning volgde Shaldimar Daantji met een solohomerun. De ploeg van Ronald Jaarsma won uiteindelijk met 2-11. Grote man aan slag was Christian Diaz. De buitenvelder kwam vandaag in zes slagbeurten tot vijf hits. In de negende inning sloeg hij bovendien twee punten binnen met een homerun. Diaz heeft na twee seizoenen afstand moeten nemen van zijn slagtitel. Deze gaat naar ploeggenoot Benjamiin Dille. Dille sloeg de meeste honkslagen dit seizoen en had ook het hoogste slaggemiddelde. 52 uit 116 maakt 0.448. tekst: honkbalsite.com + Neptunus
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief