Rentree Orlando Yntema en tweemaal winst tegen UVV

20449103_1225378774274552_8335461471670512644_o.jpg

Curaçao Neptunus boekte donderdagavond (27 juli) een overtuigende 12-2 overwinning in zeven innings tegen Pickles UVV. Met een 5-2 voorsprong kwam Neptunus tot een rally van zeven punten om tot een verschil van 10 punten te komen in de tweede helft van de zevende inning en de wedstrijd via de mercy-rule af te sluiten. Het team van Ronald Jaarsma kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Jochem Koedijk en een homerun van Gianison Boekhoudt. 

De Rotterdammers boekte zaterdagmiddag (29 juli) opnieuw een ruime overwinning tegen de ploeg uit Vleuten en won met 15-1 in een wedstrijd die in de eerste helft van de zesde inning werd gestaakt wegens de weeromstandigheden. Belangrijkste nieuws was echter wel dat in de tweede helft van de eerste inning Orlando Yntema op de heuvel kwam voor het gooien van zijn eerste inning van het seizoen. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Rick Kuipers en kreeg daarna een honkslag tegen van Tijmen Takke. Hierna gooide hij zijn eerste strikeout, kreeg een vangbal en de inning eindigde met een 'force play-grounder'. Yntema gooide 20 pitches in zijn comeback en daar bleef het bij voor vandaag. Elton Koeiman nam het daarna over in de tweede inning. Neptunus sloeg 17 honkslagen, waaronder drie van Benjamin Dille en Dwayne Kemp. Alle negen startende spelers sloegen minimaal één honkslag en scoorden minstens één punt.

De derde ontmoeting van de 3-game series tussen Curaçao Neptunus en Pickles UVV, die voor zondag (30 juli) op het programma stond, werd rond 11 uur 's morgens afgelast, omdat het veld onbespeelbaar was. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor dinsdagavond 1 augustus, aanvang 19:30 uur.www.grandslam.nl / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief