Business as usual na Europacup met driemaal winst tegen Twins

19222819_1189408457871584_399331593105808606_o (Small).jpg

Na de drukke week met Europese verplichtingen gaf hoofdcoach Ronald Jaarsma zijn startend pitchers extra rust en koos hij donderdagavond voor de jarige Christian Diaz, die de afgelopen maanden al driemaal als reliever in actie was gekomen. In de eerste drie innings trakteerde de Oosterhoutse slagploeg Diaz al op zeven hits en scoorde Twins vijfmaal in de derde inning om een 0-3 achterstand om te draaien in een 5-3 voorsprong. Diaz werd hierna opgevolgd door reliever Henk van Heijningen, die zijn debuut voor de hoofdmacht van Neptunus maakte. Via vijf runs in de vijfde en nog eens vier in de achtste inning trok Neptunus de verhoudingen alsnog recht en won het de wedstrijd met 10-12.

Het beste nieuws van van deavond was dat Neptunus-pitcher Orlando Yntema weer terug was in uniform en bij zijn teamgenoten in de dug-out zat. Na terugkeer van de World Baseball Classic in maart werd Yntema ziek en gooide in slechts één oefenduel voor Neptunus. Hij onderging verschillende onderzoeken en werd opgenomen in het ziekenhuis. Yntema werd geopereerd en keerde huiswaarts om daar te herstellen. Een paar weken geleden was de rechtshander als toeschouwer aanwezig bij een wedstrijd van Neptunus bij Pickles UVV in Vleuten. Donderdagavond was hij voor het eerst weer terug in uniform. Bericht werd dat hij mogelijk binnenkort weer zou kunnen deelnemen aan een training.

Met de veteranen Diegomar Markwell (zaterdag) en Elton Koeiman (zondag) op de heuvel werd het een stuk minder spannend en trok Curaçao Neptunus met 9-4 en 2-7 nog eens tweemaal de winst naar zich toe. Zaterdag maakte Loek van Mil zijn rentree op de heuvel. De voormalig profpitcher was door een rugblessure dit seizoen voor Neptunus nog niet in actie gekomen. Voor de Rotterdammers sloeg catcher Gianison Boekhoudt deze week zes hits, waaronder een tweehonkslag. In de eerste twee wedstrijden bracht hij daarmee twee ploeggenoten over de thuisplaat en scoorde hij tweemaal. Op zondag sloeg hij bovendien met een homerun nog eens twee punten over de thuisplaat.

winning coach Ronald Jaarsma werd

door de Glaskoning Twins gefeliciteerd

met het binnenhalen van de Europacup

 tekst: grandslam. nl en honkbalsite.com / foto's:
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief