Curaçao Neptunus in de finale European Champions Cup na winst op San Marino

100617_neptunus_san_marino_diegomar_markwell.jpg

Na een jaar afwezigheid staat Curaçao Neptunus morgen weer in de Europese clubfinale. De Rotterdammers versloegen vandaag in de halve finale van de European Champions Cup T&A San Marino met 7-1 shut-out. Pitcher Diegomar Markwell gooide in Regensburg een complete wedstrijd.

Zo moeizaam als het vorig jaar ging, zo eenvoudig ging het vandaag.Dat was vooral te danken aan pitcher Diegomar Markwell.

Nadat gisteren Kevin Kelly het pitchersprobleem van de Rotterdammers deed vergeten, volgde Markwell vandaag zijn voorbeeld.

Markwell stond alleen in de tweede en de negende inning meer dan één honkslag toe. Vanaf de tweede slagbeurt van San Marino liet de veteraan geen enkele loper meer toe op het tweede honk tot de negende inning. Hij liet daarmee de slagploeg van T&A San Marino volledig kansloos en hield moeiteloos de volledige wedstrijd stand.

Pas in de negende inning kreeg T&A San Marino vat op de pitches van Markwell. Honkslagen op rij van Mario Chiarini en Francesco Imperiali en een opofferingsslag van Lorenzo Avagnina brachten het enige punt voor San Marino over de thuisplaat. Markwell hield echter stand en sloot met drie slag voor Gabriele Ermini de wedstrijd in stijl af.

 

Curaçao Neptunus brak de puntloze wedstrijd open toen Benjamin Dille en Christian Diaz de vierde inning openden met tweehonkslagen op rij. Daniel Fernandes (tweehonkslag) verdubbelde die voorsprong op een wilde worp van de net daarvoor op de heuvel verschenen reliever Andres Perez. Die 2-0 voorsprong bleef op het scorebord totdat Curaçao Neptunus in de zevende inning de wedstrijd besliste. Door onder meer hits van Fernandes, Diaz en Gregory Muller scoorde de Nederlandse landskampioen maar liefst vijfmaal: 7-0.

Het enige tegenpunt in de negende inning deerde de Rotterdamse ploeg al niet meer. Als eerste team plaatste Curaçao Neptunus zich met de winst voor de finale van de European Champions Cup. Daarin is morgen om 19.00 uur de winnaar van het duel tussen titelverdediger L&D Amsterdam en Fortitudo Bologna de tegenstander. 

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
T&A SAN MARINO   0 0 0 0 0 0 0 0 1  1 8 1
CURAÇAO NEPTUNUS 0 0 0 1 1 0 5 0 X  7 8 0

Pitchers Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell (9): 6-1-8-0tekst: honkbalsite.com / foto: Rob jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief