Eerherstel voor Curacao Neptunus na winst op Rouen

090617_neptunus_huskies_kevin_kelly.jpg

Het team van Ronald Jaarsma heeft zich hersteld van de nederlaag van gistermiddag. Na een wedstrijd die in eerste instantie gelijk opging was het toch Neptunus die met 9-3 won van de Rouen Huskies.  Hierdoor gaat Neptunus de halve finale in als groepswinnaar en speelt om 16.30 uur tegen San Marino. 

 

In de Armin-Wolf-Arena in Regensburg speelden Curaçao Neptunus en Rouen Huskies gistermiddag om een plaats in de halve finales. Eerder op de dag had het Italiaanse Bologna zich al met een 2-22 oorwassing tegen Mainz Athletics geplaatst voor de tweede ronde. Van die Duitse ploeg verloor Neptunus gisteren wel nog verrassend. Een tweede misstap lieten de Rotterdamse honkballers vandaag niet nogmaals gebeuren. Helemaal niet met de 3-6 nederlaag tegen Rouen Huskies in de vorige ontmoeting tussen beide teams tijdens het Europa Cup-toernooi van 2012 nog vers in het geheugen.Daarvoor nam pitcher Kevin Kelly zijn ploeg op sleeptouw. In zijn eerdere elf Europese wedstrijden was de 27-jarige Kelly nog maar één keer eerder startend pitcher, maar gooide hij nooit langer dan 2 2/3 inning en meer dan 47 ballen. Maar vandaag leek Kelly onuitputtelijk. In de Armin-Wolf-Arena gooide de international maar liefst 131 pitches, waarbij hij de Franse honkballers met in totaal elf strikeouts zo nu en dan tot wanhoop wist te drijven.

 

Voor Neptunus gooide Kelly in zijn 86 wedstrijden in de Nederlandse en elf duels in de Europese competitie tot dusver niet meer dan zeven strikeouts in één wedstrijd, een totaal dat hij evenaarde afgelopen 30 april in de wedstrijd tegen De Glaskoning Twins. Kelly, die in de hoofdklasse nog maar negen keer als startend pitcher uitkwam, maakte toen de volledige zeven innings vol en gooide daarmee zijn enige complete wedstrijd. Vandaag haalde hij echter het uiterste uit zichzelf.

Pas in de achtste inning moest Kelly op de heuvel worden afgelost. Nog niet eerder gooide hij zoveel innings en zoveel pitches sinds zijn debuut voor het Rotterdamse Neptunus in 2014. Op het moment dat Kelly leeg was, nam vandaag zijn slagploeg het stokje over. In de achtste slagbeurt scoorde de formatie van hoofdcoach Ronald Jaarsma viermaal, waarbij Daniel Fernandes (2 uit 3) met een homerun twee punten binnensloeg. Daarme besliste Curaçao Neptunus het duel en werd de eindstand bepaald op 9-3.tekst: Neptunus Honkbalsite.com, foto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief