Neptunus verliest tweede wedstrijd in de Champions Cup van de Mainz Athletics

Mainz.jpg

Na de knappe overwinning van gisteren op het Italiaanse Bologna hebben de honkballers van Curaçao Neptunus vandaag kostbare punten gemorst tegen Mainz Athletics. De Duitse ploeg, die voor het eerst sinds 2008 weer aanwezig is op een Europees clubtoernooi, was met 7-6 te sterk voor de Nederlandse landskampioen. De Amerikaanse pitcher Riley Barr gooide voor de Duitsers een complete wedstrijd.

Al in de eerste inning stuurde derde honkman Jeff Hunt met een honkslag de eerste twee punten over de thuisplaat. Een inning later stroomden de honken vol na twee hits en vier wijd. Nadat Harcksen Mainz Athletics met nog een vrije loop liet uitlopen tot 3-0 sloeg catcher Max Boldt de bal over de omheining van de Armin-Wolf-Arena. Die grandslam-homerun bracht de Duitse ploeg al na twee innings op een 7-1 voorsprong.

Het eerste punt voor Curaçao Neptunus kwam in de tweede inning op naam van Dwayne Kemp (tweehonkslag). Na de tweede inning stond de Amerikaanse pitcher Riley Barr tot aan de achtste inning alleen nog een honkslag toe aan Ruar Verkerk (zevende inning). De 25-jarige Amerikaan kwam onder meer uit voor Mexico State University (NCAA I) en speelde vervolgens in onder meer de Inter-County Baseball League (IBL) in Canada en de Western Australian Baseball League.

Met dank aan Neptunus-reliever Mike van den Berg, die twee weken geleden zijn debuut in de hoofdklasse had gemaakt, werd de rust in de wedstrijd teruggebracht. Van den Berg stond geen enkele loper meer toe op het tweede honk. Dat gaf Curaçao Neptunus de kans om terug in de wedstrijd te komen. Door twee Duitse veldfouten konden de Rotterdammers in de vijfde en zesde inning de achterstand verkleinen tot 7-3. Drie hits in de achtste inning verkleinden het verschil zelfs tot 7-6. Maar het verschil bleek zo groot dat een nederlaag onafwendbaar was geworden.

Met volle honken en twee man uit schakelde Barr in de achtste inning na de drie tegenpunten Gregory Muller met drie slagballen op rij uit om de voorsprong vast te houden. Hierna had hij nog acht pitches nodig om in de negende inning de wedstrijd uit te gooien. De slagploeg van Curaçao Neptunus kwam dit duel tot zes hits, waaronder twee van Ruar Verkerk. De voormalig profhonkballer sloeg met zijn tweede honkslag in de achtste inning twee ploeggenoten over de thuisplaat. Morgen sluit Neptunus de eerste ronde af met een wedstrijd tegen Rouen Huskies. 

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CURAÇAO NEPTUNUS  0 1 0 0 1 1 0 3 0  6 6 1
MAINZ ATHLETICS   2 5 0 0 0 0 0 0 X  7 8 4

Pitchers Curaçao Neptunus
Misja Harcksen (1+5 man): 1-4-5-1
Jan Tomek (1): 0-1-0-0
Mike van den Berg (5+1 man): 0-2-3-0
Berry van Driel (1): 2-0-0-0tekst: honkbalsite.com / foto: Rob jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief