Curaçao Neptunus tweede op ranglijst vervolgcompetitie na tweemaal winst en een zeldzaam gelijkspel

52178654737_52086e46f4_w.jpeg

donderdag 28 juli 2002

HCAW - Curaçao Neptunus (1-1)

Met internationals Lars Huijer en Juan Carlos Sulbaran op de heuvel, was een pitchersduel de verwachting in Bussum op donderdagavond. Deze verwachting werd waargemaakt, zowel Huijer als Sulbaran gooide de hele wedstrijd. Runs waren een schaarste, maar de bezoekers uit Rotterdam wisten als eerste te scoren. Door twee veldfouten en een honkslag van John Polonius, was het Jiandido Tromp die de 0-1 wist te scoren. In de zesde slagbeurt wist HCAW op gelijke hoogte te komen. Brendly Martina kwam op het honk door een stootslag honkslag. Hij kon later scoren door een sacrifice fly van Quintin de Cuba. De stand bleef tot het begin van de negende inning op 1-1 staan. In deze laatste slagbeurt wisten de Rotterdammers al snel wat verkeer op de honken te creëren. Met volle honken wist Huijer twee uit te krijgen door een strikeout op Raydley Legito. Ook de volgende slagman, Stijn van der Meer, kreeg drie slag, maar de bal schoot door en iedereen kon een honk opschuiven. Zo scoorde de 1-2, dit bleef de stand in Bussum. Hiermee pakte Neptunus een belangrijke overwinning, zo richting het einde van de vervolgcompetitie.

zaterdag 30 juli 2022

Curaçao Neptunus -HCAW (5-3)

Donderdag was het een echt pitchersduel, op zaterdag kwam Neptunus al snel op voorsprong. In de eerste inning waren het honkslagen van John Polonius en Roger Bernadina waarop de 1-0 kon scoren. Ook in de tweede slagbeurt werd er gescoord door de thuisploeg. Christian Diaz en Sheadion Jamanika begonnen de inning goed met twee honkslagen. Hierna was het een veldfout en een wilde worp waarop gescoord kon worden. Ook in de derde inning werd er gescoord door Neptunus. Na een honkslag van Jiandido Tromp, was het wederom Roger Bernadina met een RBI single. Hiermee kwam de thuisploeg op een 4-0 voorsprong. HCAW wist nog wel te scoren in het restant van de wedstrijd, maar eigenlijk kwamen de pitchers van Neptunus niet echt meer in de problemen. Aaron de Groot, Jayden Gonesh en Kevin Kelly kregen alle drie één run tegen. De Groot verdiende hiermee de win en Kelly kreeg de save op zijn naam. De thuisploeg uit Rotterdam wist een 5-3 overwinning binnen te slepen.

zondag 31 juli 2022

HCAW - Curaçao Neptunus (1-1)

Het was maar liefst twaalf innings lang spannend in Bussum op zondag. Zeker de honkbalfans die van een goed pitchersduel houden, konden op zondag genieten. Kaj Timmermans begon goed voor Curaçao Neptunus, hij gooide de eerste zeven innings en wist de thuisploeg tot één run te houden. Zijn opvolger was Kevin Kelly. Hij gooide de laatste vijf innings en incasseerde slechts één honkslag. Op de heuvel voor HCAW zette Dennis Burgersdijk weer een unieke prestatie neer. Hij gooide de hele wedstrijd, twaalf innings lang en had hier slechts 114 ballen voor nodig. Ook Burgersdijk kreeg slechts één run tegen en dus was de stand na twaalf innings 1-1. In de reglementen staat dat een wedstrijd ondanks de stand, na twaalf innings beëindigd moet worden en dus moesten beide partijen genoegen nemen met een gelijkspel.

Komende serie - die aanstaande donderdag begint- is tegen Twins Oosterhout met op donderdag 4 augustus en zondag 6 augustus thuiswedstrijden. Bestel kaarten via Tickets

 tekst: honkbalsoftbal.nl / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief