Curacao Neptunus verliest driemaal van Amsterdam Pirates

52160298019_45bb8700d0_w.jpeg
 Zoals vaker het geval tussen deze twee teams, was het ook donderdagavond weer een echt pitchersduel. Scott Prins en Juan Carlos Sulbaran betraden de heuvel in het Neptunus Familiestadion. Prins was zeven innings lang oppermachtig, hij kreeg slechts drie honkslagen tegen en wist de Rotterdamse ploeg van scoren te weerhouden. Sulbaran moest in de vierde inning wel zijn eerste run incasseren. Deze kon scoren na een tweehonkslag van Rachid Engelhardt, gevolgd door een honkslag van Delano Selassa en een wilde worp. In de vijfde inning wist L&D Amsterdam de voorsprong te vergroten. De honken liepen vol door honkslagen van Tommy van de Sanden en Roelie Henrique, gevolgd door vier wijd voor Rachid Engelhardt. Denzel Richardson sloeg met twee uit een belangrijke honkslag waarop twee keer kon worden gescoord. In de achtste inning kwam Neptunus voor het eerst tot scoren, na twee keer vier wijd was het met twee uit een double van Jiandido Tromp waarop Raydley Legito kon scoren. Stijn van der Meer probeerde vanaf het eerste honk ook te scoren, maar sneuvelde op de thuisplaat. Ook in de negende inning scoorde Neptunus nog een keer, dit keer was het een RBI single van Christian Diaz waardoor de 2-3 scoorde. Hier bleef het bij in Rotterdam, want closer Mike Groen gooide de wedstrijd op slot en verdiende de save. De winnende pitcher was Scott Prins.

 

In de tweede wedstrijd van de serie kwamen de Rotterdammers al snel op voorsprong. Back-to-back doubles van Jiandido Tromp en John Polonius werden gevolgd door een honkslag van Roger Bernadina. Zo stond Neptunus na één inning al met 0-2 voor. Dit was de enige inning waarin Shairon Martis moeite had met de Rotterdamse slagploeg. Martis gooide in totaal acht innings en weerhield de Rotterdammers verder van scoren. Zijn eigen slagploeg kwam nog wel tot scoren, in de zesde en zevende inning werd er gescoord waardoor de stand gelijk werd getrokken. Het eerste Amsterdamse punt scoorde na een homerun van Denzel Richardson. De gelijkmaker kwam via een homerun van Tommy van de Sanden. Hierna werd Aaron de Groot op de heuvel vervangen door Misja Harcksen. Het lukte de reliever niet om de stand gelijk te houden. In de achtste slagbeurt sloeg Sicnarf Loopstok een RBI double. Ook Loopstok kon nog scoren na een honkslag van Tommy van de Sanden. Met een 4-2 voorsprong, was het aan Martin Kram om de wedstrijd uit te gooien. Dit lukte hem en hij verdiende hiermee de save.

 

Na twee overwinningen van L&D Amsterdam, was het in de derde wedstrijd kans om een sweep mee naar huis te nemen vanuit Rotterdam. Lang was het spannend, in de derde inning scoorde de bezoekers de 0-1 en in de vijfde slagbeurt zette Sharlon Schoop de stand op 0-2 met een homerun. In de tweede helft van de inning maakte Neptunus de stand gelijk, mede dankzij een RBI single van Jiandido Tromp. Tromp was later ook verantwoordelijk voor de 3-2. Hij sloeg namelijk Greg Muller over de thuisplaat met een sacrifice fly. Het leek erop dat Neptunus een sweep kon voorkomen, maar daar dachten de Amsterdammers anders over. In de laatste twee innings werd maar liefst zes keer gescoord door de bezoekers. RBIs kwamen van Nicola Garbella, Rachid Engelhardt en Sicnarf Loopstok. De catcher sloeg een 3-run homerun waarmee de overwinning in de laatste slagbeurt werd verzekerd. Met een 3-8 overwinning wist L&D Amsterdam de sweep te voltooien.

 

Komende serie - die donderdag 28 juli begint- is tegen HCAW met op zaterdag 30 juli een thuiswedstrijd. Bestel kaarten via Tickets

(foto: Aaron de Groot in actie)tekst: honkbalsoftbal.nl / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief