Neptunus begint europese campagne met winst op Bologna

Nep Bol.jpg

Curacao Neptunus is de eerste dag van de Championscup Baseball in het beierse Regensburg uitstekend begonnen. de 12-6 einduitslag is een mooie basis voor het verder toernooi. Nadat het team van hoofdcoach Ronald Jaarsma met starter Elton Koeiman op de heuvel na drie innings met 0-2 achter stond tegen Unipolsai Bologna was het Stijn van der Meer die de score opende voor de rotterdammers. Met drie volle honken in de vijfde inning werd de startende werper van Bologna vervangen. Hiermee was voor Neptunus de ban gebroken want in diezelfde inning werd het 4-2.

In de zesde inning kwam Diegomar Markwell als reliever in het spel. Aanvallend gezien ging het Neptunus bijzonder goed voor de wind want per Rotterdamse slagbeurt liep de Europees clubkampioen van 2015 verder uit. Hoogtepunt was de grandslam homerun van catcher Gianison Boekhoudt in de zevende inning die daarmee de stand op 12-3 bracht.

Uiteindelijk waren drie italiaanse punten niet voldoende om Curaçao Neptunus van de overwinning af te houden.

Morgen (8 juni) speelt neptunus tegen Mainz Athletics uit Duitsland de tweede wedstrijd. Wederom om 13.20 uur en te volgen via Legionaire TVPR Neptunus
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief