In memoriam Lex Looijen (1959-2022)

Lex_web.jpeg

 

Lex woonde reeds jaren in Oud-Beijerland, maar was elke week in Rotterdam te vinden op zijn geliefde Neptunus of bij zijn moeder Vera die hij hielp waar hij kon na een ziekenhuisopname.

Maandagochtend, de deurbel ging, maar Lex deed niet open. Hij werd gevonden op zijn favoriete plek achter de computer. Hij was daar bezig om de statistieken van zijn Neptunus bij te werken. Hij is met recht gestorven in het harnas. Het troost de familie dat hij zo’n ontzettend gezellig laatste weekend achter de rug had; scheidsrechteren bij een softbalteam, het scorebord bedienen bij de Tridents en het eerste team van Neptunus, heerlijk kletsen en borrelen na afloop van de wedstrijden. Gewoonweg lekker bezig zijn met zijn grote liefde Neptunus.

Lex kwam uit een echte Neptunus familie: Vader Lex Sr. was jarenlang betrokken bij het veldonderhoud en was daarnaast teamleider van een honkbalteam, moeder Vera stond achter de bar. Lex zijn voorliefde ging uit naar het softbal: Hij was coach van dames 4, maar was ook altijd bereid om als umpire op te treden. Dit laatste deed hij nog praktisch elke week en dat bij zowel bij de dames als de heren.

Door zijn interesse voor alles wat met computers te maken had ontwierp hij het schitterende scorebord dat aan de Abraham van Stolkweg op het hoofdveld staat. Trots kunnen wij stellen dat deze het mooiste honkbal informatiebord van Nederland is en ook in Europa zijn gelijke niet kent.
Lex zelf was altijd aanwezig wanneer er in het stadion gespeeld werd en bediende dan het bord. Dat gold zeker ook bij 'World Port Tournaments' en de laatste jaren wanneer ook Storks bij ons hun avondwedstrijden speelde.

Lex was een aardige, hulpvaardige en vrolijke man die graag zijn kennis van zaken met een ieder wilde delen. Hij was geliefd bij de officiële scorers, umpires en natuurlijk ook bij Helene die als omroepster altijd op hem kon rekenen.
De getoonde betrokkenheid vanuit de Nederlandse honk- en softbal wereld duidt de enorme sympathie en waardering die er voor Lex was.

Wij verliezen een oer-Neptuniaan die we zo enorm gaan missen.

Wij wensen moeder Vera, vrienden en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Later zullen wij u meer informatie verstrekken over de uitvaart.Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief