Curaçao Neptunus wint van Ostrava maar gaat onderuit tegen Bonn Capitals.

recap 10-6-22.jpg
EC Bonn '22 - Donderdag 9 juni.

Curaçao Neptunus – Arrows Ostrava


Curaçao Neptunus had het moeilijk in de eerste wedstrijd van de dag. Roger Bernadina zette zijn ploeg nog wel op een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen hij met een ground out Dwayne Kemp over de thuisplaat sloeg. Op het werpen van starter Kaj Timmermans sloeg Ostrava in de derde inning toe. Twee singles, gevolgd door een tweehonkslag gaven de Tsjechen de voorsprong, die verder uitgebreid werd door een sac-fly en een Rotterdamse veldfout.

Tot overmaat van ramp raakte Shaedion Jamanika, de eerste honkman van Neptunus, ogenschijnlijk zwaar geblesseerd. De international van Team Kingdom of the Netherlands U23 moest van het veld geholpen worden. Lange tijd lukte het Neptunus hierna niet om een vuist te maken tegen starter Boris Bokaj, maar in de achtste inning kwam daar verandering in.

Een tweehonkslag van Dwayne Kemp en vrije lopen voor Stijn van der Meer en Roger Bernadina zorgden voor volle honken, waarna Dashenko Ricardo Neptunus met een go-ahead grand slam weer op voorsprong zette. Die voorsprong werd even later zelfs uitgebouwd naar 9-4 dankzij een bases clearing 3-run double van Raydley Legito.

Kaj Timmermans gooide uiteindelijk een complete game met negen strikeouts, waarin hij slechts twee earned runs tegen kreeg.Curaçao Neptunus – Bonn Capitals

Dankzij de vele regen stonden er aan het begin van de middag in Poule B drie teams op één overwinning en stond Ostrava Arrows al op drie nederlagen. Neptunus kon goede zaken doen door de gastheer te verslaan, maar de Capitals hadden andere plannen.

Neptunus nam nog wel een 1-0 voorsprong, maar de Duitse slagploeg sloeg in de tweede en derde inning hard toe. Op het werpen van starter Aaron de Groot scoorden zij zes runs en hoewel Greg Muller tussendoor nog een solo homerun sloeg, kwam Neptunus deze klap niet meer te boven.

Reliever Kevin Bakker kon niet voorkomen dat Bonn uitliep naar 8-2, maar toch kreeg Neptunus nog kansen om terug te keren in de wedstrijd. In de achtste inning scoorden zij twee runs en stonden met twee uit de honken nog vol, maar Dwayne Kemp sloeg de bal recht op de tweede honkman af en werd zo de derde nul.

John Polonius sloeg in de negende inning een leadoff homerun om Neptunus nog dichterbij te brengen, maar daar stopte de comeback. Voormalig Major Leaguer Dovydas Neverauskas gooide de wedstrijd in het slot. Bonn versloeg Neptunus met 8-5.

Morgen wordt, voordat de halve finales gespeeld worden, de wedstrijd tussen Neptunus en San Marino nog uitgespeeld om te bepalen wie de laatste halve finalist wordt.Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief