Curaçao Neptunus haalt volle winst uit serie tegen Storks

52109974563_59e2199a93_w.jpeg

In de eerste inning bracht de thuisploeg de 3-0 stand op het bord. Dit gebeurde met slechts één enkele hit. Het team werd geholpen doordat de bezoekers driemaal in de fout gingen. Zowel Neptunus als Storks scoorden vervolgens in de derde en vierde slagbeurt zodat de stand 4-1 werd.

Ook ditmaal was de score van Neptunus meer aan de tegenstander te danken want er werd wederom geen enkele honkslag geslagen. Vier wijd en later een verre vangbal bracht Rogear Bernadina over de thuisplaat. Starter Aaron de Groot kreeg nadat hij eenmaal vier wijd gooide twee hits tegen en Jurickson Fecunda kwam over de thuisplaat. 4-2

In de tweede helft van die zesde inning kregen de toeschouwers eindelijk een thuisploeg te zien die de knuppels goed gebruikten. Drie honkslagen, waaronder een tweehonkslag van Stijn van der Meer, leverden ook drie punten op. Een beurt later zorgde een doorgeschoten bal met Christian Diaz op het derde honk dat de stand 7-2 werd.

Misja Harcksen was in de vijfde beurt naar de heuvel gestuurd en ook hij kreeg een run tegen. Opnieuw sloegen de mannen uit Kijkduin twee hits en geholpen door een foutje in het infield verkleinden zij de achterstand enigszins.

Vanaf de zevende inning, stand ondertussen 8-2, verving Manager Raily Legito Misja Harcksen voor Jayden Gonesh. Deze jeugdige werper speelde verleden jaar nog bij Storks. Zijn ex-teamgenoten ontvingen het met een  tweehonkslag en doordat Kevin van Veen al op het honk stond was de derde bezoekers run een feit. Toch kon Gonesh trots terug kijken op zijn optreden want hij schakelde vijf man met drieslag uit.

Met Kevin Bakker als vierde werper konden na meer dan drie uur eindelijk de knuppels opgeborgen worden. Eindstand 8-3.

Gedurende het volgende weekend is het programma iets aangepast. Omdat Neptunus op tweede Pinksterdag naar Bonn vertrekt zijn de drie wedstrijden tegen koploper HCAW op donderdag- en vrijdagavond allebei in Bussum.

Zaterdag aanvang 19.30 uur is de derde wedstrijd in het Familiestadion. Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop via: http://www.neptunussport.com/ticketstekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief