Driemaal winst tegen taai RCH

52091348901_a9f5920d5a_w.jpeg

Na vijf innings stond er nog altijd 0-0 op het scorebord. Via een run in de vijfde en vier in de achtste beurt ging de overwinning mee naar Rotterdam. Eindstand 0-5.

Manager Raily Legito wees Aaron de Groot als starter aan. De pas vanuit Amerika teruggekeerde werper kreeg in zijn zes innings lange optreden slechts twee hits tegen. De thuisploeg kreeg twee vrije lopen maar moest ook zes maal een drieslag incasseren. De Groot kon met een kleine voorsprong zijn taak overdragen aan Jayden Gonesh want Rogear Bernadina had gescoord op een hit van Dwayne Kemp. 0-1

Ook Neptunus tweede werper, Jayden Gonesh dus, was nog maar net uit de USA terug in ons land. Afgelopen speelde hij voor Storks en werd op het laatste moment opgeroepen voor het Nederlands team onder-23 jaar.  Met twee strike outs in de twee innings voor het eerst in het blauwwitte team had hij een sterk optreden. In die laatste beurt zag hij dat de stand van 0-1 in 0-5 veranderd was. Met volle honken was het een triple geslagen door Christian Diaz die met reeds twee man uit de overwinning zo goed als veilig stelde. Diaz zelf scoorde ook omdat Sheadion Jamanika hem met een verre double over de thuisplaat bracht. 0-5

Kevin Kelly mocht de laatste slagbeurt de winst definitief binnen halen. Aanvallend was het verschil groter als de uitslag doet vermoeden. Neptunus sloeg 10 hits, RCH was slechts tweemaal succesvol.

Door dit resultaat zijn de Rotterdammers nu verzekerd van een plaats bij de bovenste vier. Het tweede deel van de competitie begint voor hen op donderdag 16 juni. In het komende Hemelvaarts weekend is Storks driemaal de tegenstander. Donderdag en zondagmiddag beide keren aanvang 14.00 uur aan de Abraham van Stolkweg. Zaterdag in Kijkduin. 

voor tickets ga naar: http://www.neptunussport.com/ticketstekst: Jan van der Sande (Dagblad010) / foto: Robe
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief