Perfect game Eva Voortman. Neptunus en Roef delen de punten.

eva.png

Neptunus kon in haar zevende wedstrijd in de hoogste afdeling een stukje softbalgeschiedenis bijschrijven. Pitcher Eva Voortman gooide niet alleen de eerste No-Hitter voor de ploeg in de hoofdklasse, het was zelfs de eerste Perfect Game. In het eerste duel tegen Roef! stond de linkshander niemand van de tegenstander tot de honken toe en schakelde dertien slagvrouwen met drie slag uit. Vorig seizoen waren er drie Perfect Games in de hoofdklasse, waaronder ook één tegen Roef! door Olympia Haarlem. Dat was een Combined Perfect Game (Alyson Spinas, Mariëlle Vleugels). Net als vandaag werden de Perfect Games vorig seizoen gerealiseerd in wedstrijden die eindigden met een mercy-rule stand.


Eva Voortman

Naast Eva Voortman was er in het openingsduel ook een hoofdrol voor catcher Libby Sugg, want zij sloeg twee homeruns en sloeg zes van de acht Neptuniaanse punten binnen. Het begon allemaal in de eerste inning waarin Neptunus tweemaal tot scoren kwam. Eerst via vier wijd met volle honken voor Anouk van den Heuvel en vervolgens na een wilde worp, waardoor Sugg scoorde. In de vierde inning scoorde Neptunus drie onverdiende punten. Openingsslagvrouw Ilse van de Wouw bereikte het honk na een fout. Met twee uit kreeg Eva Voortman vier wijd en vervolgens sloeg Libby Sugg een homerun. In de zesde inning bepaalde de Amerikaanse catcher ook de eindstand. Met Reganied Franka en Lisa Hoeverts (beiden velderskeus) op de honken en één uit sloeg Libby Sugg een walk-off, 3-run homerun.


Libby Sugg

In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid en was Roef! de sterkste ploeg. Pitchers Marjolein Merkx en Jessica Tolmie stonden samen maar vijf honkslagen toe. Roef! liet er negen noteren en scoorde driemaal in zowel de eerste als de zesde inning. In de eerste slagbeurt kwam Roef! snel in scoringspositie op Maddy Watson, die toen vier honkslagen moest incasseren. Zo kwamen de honken vroeg vol te staan dankzij Logan Moreland (honkslag), Kim Donkers (stootslag-honkslag) en Nicky Uytendaal (vier wijd). Honkslagen van Isa Los en Sietske Drijvers en een vrije loop voor Lisa de Vries zorgden voor de eerste drie punten. In de zesde inning kwam Roef! tot een volgende 3-run rally, dit keer met twee uit. Een RBI-double van Kim Donkers werd daarna gevolgd door puntscorende honkslagen van Nicky Uytendaal en Sophie Verdaasdonk. Neptunus kwam alleen in de tweede helft van de zesde inning tot scoren. Eerst opende Libby Sugg met haar derde homerun van de dag. Met twee uit had Neptunus de honken vol staan en kon worden gescoord toen Reganied Franka werd geraakt door een worp. Maar daar bleef het bij en drie loopsters bleven achter.

Tekst: Marco Stoovelaar, honkbalsoftbal.nl
Foto's: Kitty DirksenContact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief