Neptunus dames 1 versterkt zich met Libby Sugg.

libbysugg.jpg


Dit seizoen komt catcher Libby Sugg naar Rotterdam om toegevoegd te worden aan het roster van het eerste softbalteam van Neptunus. De dames zullen in het eerste jaar in de Hoofdklasse gaan profiteren van de schat aan ervaring die Libby mee brengt. Libby deed die ervaring op in de Amerikaanse Division 1, Italiaanse Serie A1 en de European Premier Cup.

Van 2016 tot 2019 was ze de vaste catcher voor BYU Cougars. Dat team kwam toen uit in de West Coast Conference (WCC)*. BYU won de WCC tussen 2014 en 2021 ieder jaar (behalve 2020 toen er door covid-19 geen competitie was). In haar vier jaar bij BYU sloeg Libby gemiddeld .355 met in totaal 49 homeruns waarmee ze één van de beste slagvrouwen in de historie van BYU Cougars is.

In 2021 ging Libby het Europese avontuur al aan bij het Italiaanse Thunders & Dragons Castellana. In de Serie A1 sloeg ze 26 hits in 59 slagbeurten (.441) en wist ze de bal vier maal over de hekken te slaan. Ze had toen ook een uitstapje naar Apollo Bratislava waarmee ze de European Premier Cup speelde en met een slaggemiddelde van .445 één van de beste slagvrouwen van het toernooi was.Behalve van waarde als speelster van het eerste team zal Libby ook taken op zich nemen als trainer van verschillende softballteams bij onze vereniging. Ze kijkt er naar uit te werken met de vele jonge speelsters die op de club rondlopen. We zullen haar dus veel op en rond de velden zien dit seizoen!

* BYU komt sinds dit jaar uit in de Big-12 competitie.Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief