Oranje international Jayden Gonesh toegevoegd aan pitchingstaf Curaçao Neptunus

WhatsApp Image 2021-11-30 at 19.49.25.jpeg

Pitcher Jayden Gonesh is deze winter de laatste aanwinst voor de ploeg van coach Raily Legito. De 19-jarige werper komt over van Silicon Storks. Komend voorjaar zal Gonesh eerst in de VS gaan honkballen voor Western Oklahoma State college. In het verleden kwam Neptunus werper Kevin Kelly ook uit voor dit team. Na afloop van het college seizoen wordt Gonesh toegevoegd aan de pitchingstaf van Neptunus. Hij is op tijd terug om van 7 t/m 11 juni mee te spelen aan het European Champions Cup toernooi in Bonn, Duitsland. Ook in de zomermaanden zal hij in Rotterdam actief zijn, om zich vervolgens eind augustus weer te melden in de VS.

Gonesh komt over van Silicon Storks. Voor dat team was hij in 2021 de werper met de meeste overwinningen en het laagste ERA. Die goede resultaten hebben hem een plek opgeleverd in het U23 Team Kingdom of the Netherlands dat Europees kampioen werd. Niet lang daarna werd hij ook door bondscoach Evert-Jan ’t Hoen opgeroepen voor het “grote” Kingdom team. Met die ploeg werd Gonesh voor de tweede maal in één seizoen Europees Kampioen.

Het afgelopen seizoen maakte Gonesh onderdeel uit van de groep talenten die traint bij het Rotterdam Baseball Training Center. Dit samenwerkingsverband tussen Neptunus en Unicorns is in het leven geroepen om talenten tussen 17 en 23 jaar oud extra trainingen te bieden. Gonesh is de eerste speler die vanuit het RBTC de overstap maakt naar Curaçao Neptunus. Komend seizoen zal Gonesh opnieuw gaan werken met RBTC trainer Diegomar Markwell, die eerder aangekondigd is als nieuwe pitching coach voor Curaçao Neptunus.foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief