Frans van Aalen benoemd tot Erelid van de KNBSB

WhatsApp Image 2021-11-30 at 13.28.17.jpeg

De naam van Frans van Aalen is onlosmakelijk verbonden aan het honkbal in Nederland. Frans is al een leven lang actief in het honkbal. Eerst als speler, later als coach en vervolgens 40 tot 50 jaar als bestuurder van de succesvolle honkbal- en softbalvereniging Neptunus.

Onder zijn ‘bewind’ behaalde Neptunus een lange reeks van nationale en Europese titels. De eerste landstitel werd in 1981 gewonnen. Daarna volgde nog 18 landstitels, waarmee Neptunus de meest succesvolle vereniging in de historie van het honkbal is. Ook Europees is Neptunus sinds 1990 zeer succesvol. De vereniging won vijftien keer een Europa Cup en wist ook zeven keer beslag te leggen op de Europese Supercup. Daarmee is de vereniging een uithangbord voor het Nederlands honkbal.

In de rol van bestuurder is Frans al die jaren een vaste deelnemer aan bondsbijeenkomsten zoals de Bondsraad en de Honkbal Hoofdklasse-bijeenkomsten. Frans is betrokken bij het landelijke beleid en denkt altijd goed onderbouwd met een kritische blik mee met de ontwikkeling van de honkbalsport.

Frans is naast zijn ‘werk’ voor de vereniging van maart 1983 tot maart 1985 vicevoorzitter van het bondsbestuur geweest, met in zijn portefeuille; competitiestructuur, sponsoring bijzondere evenementen en nationale teams. Van oktober 1989 tot november 1992 was hij bondsbestuurslid technische zaken honkbal, belast met sporttechnisch beleid, samenstelling organisatie rondom nationale teams en talentontwikkeling. In deze laatstgenoemde periode was hij ook de General Manager van het Nederlands honkbalteam. Van 1989 tot 1992 was Frans lid van de technische commissie van de Europese Honkbal bond (CEBA) en in de jaren 90 ook penningmeester van de Wereldbond (IBAF).

De KNBSB benoemde Frans van Aalen al in 2003 tot lid van verdienste. De voordracht door het KNBSB bestuur werd door het Congres goedgekeurd en zo werd van Aalen vanwege zijn grote betekenis voor de sport benoemd tot Erelid van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond.

De uitreiking van de speld die bij het worden van Erelid hoort, zal uiteraard op een later moment fysiek plaatsvinden.tekst: KNBSB / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief