Curaçao Neptunus versterkt zich met international JC Sulbaran

DSC03550.jpg

In voorbereiding op seizoen 2022 heeft Curaçao Neptunus zich opnieuw flink versterkt. Ervaren werper Juan Carlos Sulbaran wordt toegevoegd aan de pitchingstaf van hoofdcoach Raily Legito. Sulbaran neemt de plek in van Diegomar Markwell, die als (spelend) pitching coach minder innings voor zijn rekening gaat nemen op de heuvel.

De 32-jarige inwoner van Dordrecht komt over van L&D Amsterdam. Voor die ploeg was de geboren Curaçaoënaar dit jaar één van de belangrijkste werpers. Hij sloot het hoofdklasseseizoen af met de meeste overwinningen, innings en strikeouts voor de landskampioen. In de Holland Series tegen Curaçao Neptunus maakte Sulbaran in Game 2 een sterke indruk, door de volledige wedstrijd uit te gooien en zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten in de series.

 

Daarnaast is Sulbaran sinds 2008 een vaste waarde voor Team Kingdom of The Netherlands. In dat jaar deed hij mee aan de Olympische Spelen in Beijing, en in 2011 was hij onderdeel van het team dat in Panama wereldkampioen honkbal werd. Voor die verdienste werd Sulbaran uitgeroepen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Afgelopen seizoen was de ervaren ex-prof de startend werper in de gewonnen EK finale tegen Israel.

 

Sulbaran begon op 19-jarige leeftijd als prof voor de Cincinnati Reds in de VS. In de jaren erna speelde hij voor minor league teams van onder meer Kansas City Royals en St Louis Cardinals. In totaal gooide Sulbaran in 8 seizoenen bijna 1000 innings op verschillende niveaus in de Minor Leagues. Sinds 2019 speelt Sulbaran in de Nederlands hoofdklasse, de laatste twee seizoenen voor L&D Amsterdam.foto: KNBSB
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief