Selecties Nederland U14 en U16 nemen deel aan World Series in USA

logo636199038037105207.png

 

Twee selecties van Nederlandse talenten hebben begin april twee Europese toernooien gewonnen. Nederland U14 won de Pony European Series en Nederland U16 won de Colt European Series. Daarmee verzilverden zij een ticket voor de 'World Series' in het honkbalwalhalla: de USA. 

De zes Nederlandse honkbalacademies staken begin dit jaar de hoofden bijeen en vormden uit spelers actief binnen één van de zes academies twee selecties. In overleg met - en gestimuleerd door - de KNBSB mochten deze twee selecties uitkomen als Nederland U14 en Nederland U16.

De selecties namen begin april van dit jaar deel aan de European Series van de Pony League. Doel van deze deelname was om de spelers ervaring op te laten doen om te leven als prof: Ver van huis, met je teamgenoten en elke dag wedstrijden spelen. En in die rol hebben zij zich glansrijk eigen gemaakt, want beide teams werden namelijk kampioen binnen hun eigen leeftijdscategorie!


Nederlands team U14


Nederlands team U16

Deze zomer vertrekken beide selecties naar de USA om deel te nemen aan de World Series. Hierin spelen ze tegen de kampioenen uit alle windstreken. Dit is natuurlijk een droom die voor de spelers uitkomen. Echter, deze reis is helaas niet gratis. En daarom zamelen de twee teams via diverse acties geld in om de volledige reis te kunnen bekostigen.

Help hen hun dromen te verwezenlijken en doneer ook via de crowdfundingsacties! Alle beetjes zijn welkom!

Talentboek.nl - Nederland U14

Talentboek.nl - Nederland U16tekst en foto's: knbsb
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief