Eva Voortman keert terug bij Neptunus dames 1.

eva_web.jpg

Eva Voortman keert, na een jaar bij Quick Amersfoort gespeeld te hebben, terug bij Neptunus. Na de promotie van Neptunus naar de hoofdklasse was het voor Voortman weer een optie om voor de club uit Rotterdam te gaan spelen. “Ik heb altijd gezegd dat ik graag bij Neptunus was gebleven, maar doordat er vorig jaar, vanwege Corona, geen promotie plaats kon vinden, moest ik wel vertrekken om op het hoogste niveau uit te komen. Vorige week ben ik door Neptunus uitgenodigd om het over een terugkeer te hebben en in dat gesprek kreeg ik al snel weer het positieve gevoel wat ik vorig jaar ook had.”

Coach Jut Stuij is zeer content met de terugkeer van de international. “We gaan op het hoogste niveau spelen en daar horen speelsters van het hoogste niveau bij. En dat is Eva natuurlijk in alle opzichten. Daarnaast weten we van vorig seizoen dat zij ook als persoon goed in de groep past en een grote meerwaarde heeft in de ontwikkeling van onze speelsters. Maar ook wij als staf leren veel van Eva door continu met haar te sparren en te luisteren naar haar ervaringen die zij met ons deelt.”

Voortman is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Volgens Jut Stuij blijft het daar niet bij: “We hebben afgelopen seizoen bewust gekozen voor een kleine en sterke groep in een korte competitie. Komend seizoen zal veel langer en intensiever zijn en daar hebben we een grotere selectie voor nodig. De speelsters van vorig seizoen blijven allemaal bij ons, op Kristin Hawkins na, die terug is gekeerd naar Atlanta, USA. De komende weken zullen we nog een paar speelsters presenteren, maar het wordt geen stortvloed aan nieuwe namen.”

Foto credit: Kitty DirksenContact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief