Curaçao Neptunus grijpt naast de landstitel

Neptunus-verliest-finale-van-Amsterdam-Pirates.jpeg

Nadat Neptunus afgelopen donderdag een voorsprong had genomen keken de Rotterdammers met vertrouwen uit naar het weekend. Echter beide wedstrijden werden verloren zodat Pirates voor de zesde keer in hun historie de Landstitel binnen haalde. Eindstand 2-4.

Kevin Kelly was de starter voor de thuisploeg. Aan Amsterdamse zijde was het Shairon Martis, die na de bruiloft van zijn broer hedenmorgen pas vanuit de Antillen in ons land terugkeerde.

Vier innings lang werd er niet gescoord. De drietanders sloegen vijf hits maar wisten dat niet te verzilveren. Kelly hield de tegenstander hitloos in die eerste vier beurten, maar hij moest wel veel ballen gooien. Regelmatig kwamen er spelers met vier wijd op het honk. Met de hulp van zijn team kon hij nog onheil voorkomen.

Dat veranderde in de vierde slagbeurt. Raydley Legito begon met vier wijd maar hierna was het Gilmer Lampe die met de eerste Amsterdamse hit de snelle tweede honkman naar drie overbracht. Een verre klap die door Rogear Bernadina gevangen werd stelde Legito in staat om de 0-1 te scoren.

Er werd hierna besloten om Denzel Richardson de sterke slagman opzettelijk vier wijd te geven. Dit pakte verkeerd uit. De strijd die Kelly hierna uitvocht met Kalian Sams verloor hij. De slimme longball hitter timmerde de bal ver over het scorebord waardoor de stand 0-4 werd.

In de zesde beurt konden de gastheren iets terug doen. Dudley Leonora kwam door een fout op het honk, ging hierna uit maar John Polonius kwam op het eerste honk. Een slimme hit in het linksveld van Gianison Boekhoudt bracht hem op het derde kussen. Hij kon hierna de eerste run voor Neptunus scoren op een groundout van Christian Diaz.

In de achtste beurt zorgden twee opvolgende hits dat Rogear Bernadina kon scoren op de klap van John Polonius mede door gegrabbel in het infield. 2-4

Verder liet Pirates het niet komen. Berry van Driel gooide in zijn laatste wedstrijd na 20 jaar Hoofdklasse de 8ste en 9de inning. Hij hield de zes man die hij tegenover zich zag allen van de honken af. Helaas kon de aanval van Neptunus in de negende beurt niets meer uithalen waarna het Amsterdamse feestje uitbrak. De beide groepen fans bedankten hierna Van Driel. Het was duidelijk te zien dat hij deze onverwachte hulde waardeerde.

Korte stop Sharlon Schoop werd uitgeroepen tot de MVP van de Series.

 tekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief