Neptunus brengt Holland Series weer in evenwicht

f-pirnep260720rb04-kaj-timmermans.jpg

In de eerste slagbeurt van de vierde ontmoeting tussen Neptunus en Pirates om de landstitel namen de Amsterdammers net als in twee van de drie eerdere ontmoetingen een 2-0 voorsprong. Maar ditmaal waren zij niet in staat om een ontketend Neptunus tegen te houden. Veel honkslagen leverden 7 runs op in de vierde inning. Eindstand 2-8

Startende werper bij de thuisploeg was Gio de Graauw. Zijn laatste drie optredens tegen de Rotterdammers leverden evenzovele zeges op. Ook nu zag hij zijn ploeg al in de eerste inning een 2-0 voorsprong nemen. Ditmaal hield hij het maar iets meer dan drie slagbeurten vol. Op het moment dat de drietanders voor de vierde maal het slagperk betraden leken zij wel ontketend.

Na vrije lopen voor Dudley Leonora en John Polonius was een verre double van Gianison Boekhoudt voldoende om eerstgenoemde te laten scoren. Vervolgens waren de Amsterdammers niet in staat de Neptunus-slagploeg te stoppen. Shaldimar Daantji kreeg vier wijd en de vier man na hem sloegen allen een honkslag. Werper De Graauw was ondertussen gewisseld nadat hij vier punten tegen kreeg. Zijn opvolger Kevin Geestman was ook niet in staat om de tegenstander tegen te houden. In diezelfde inning scoorden de mannen van coach Ronald Jaarsma nogmaals drie maal.

Ook de derde pitcher van de thuisploeg moest later nog een run incasseren voordat de Rotterdamse aanval tot stilstand kwam.

Ook bij Neptunus was er van werper gewisseld. Starter Aaron de Groot was na twee beurten met een 2-0 achterstand opgevolgd door Kaj Timmermans. Deze heerste vanaf dat moment ruim zes innings. Zodoende stond in de negende slagbeurt nog steeds de grote voorsprong voor de Drietanders op het bord. Na Timmermans perfecte optreden werd Kevin Bakker als derde Neptuniaan in de negende inning naar de heuvel gestuurd. Er was op dat moment één man uit.

Na slechts twee pitches sloeg Denzel Richardson met Sharlon Schoop op het eerste honk de bal in een double spel wat het einde van de wedstrijd betekende. Kaj Timmermans werd de winnende werper en Gio de Graauw de verliezer. Door deze overwinning is de stand in de Holland Series weer gelijk: 2-2. Neptunus sloeg veertien hits en speelde verdedigend foutloos. Gianison Boekhoudt was vandaag de grote man aan slag met drie uit vier.

Aanstaande donderdagavond volgt in het Familiestadion aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam wedstrijd nummer vijf en nu is het ook definitief dat zaterdag 16 oktober weer in Amsterdam gespeeld wordt.

Voor tickets ga naar:  http://www.neptunussport.com/ticketstekst: Jan van der Sandel / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief