Manager Ronald Jaarsma: “Ik denk dat dit voor ons wel de mooiste finale is.”

51372462030_bba7a15404_w.jpeg

Aan de vooravond van de Holland Series tussen eeuwige rivalen Neptunus en Pirates gaf manager Ronald Jaarsma een interview waarin het afgelopen seizoen en de voorbereiding op de Series werden besproken.

 

Het seizoen begon dit jaar pas eind april. De voorbereiding was ook anders dan anders. Aan Ronald Jaarsma de vraag over hoe dit zich heeft geresulteerd.

 

“Dit jaar was er in het begin de vraag van gaan we wel of gaan we niets starten en zo ja wanneer, maar uiteindelijk hebben we toch een volledige competitie kunnen afwerken. We hebben dit jaar een uitdaging gehad wat betreft de voorbereiding omdat we niet in de zaal hebben kunnen trainen maar direct in de kou. Dat heeft ook als gevolg gehad dat er meer blessures waren vergeleken met voorgaande jaren.” 

 

De inzet van spelers vanuit Tridents was daardoor noodzakelijk?

 

”We hebben extreem veel vanuit de Tridents moeten aanvullen, maar die jongens hebben het fantastisch gedaan dus in die zin is het een fantastische samenwerking tot nu toe tussen ons opleidingsteam en het eerste team. Dat is ook reden waarom wij elk jaar de selectie klein voor houden om dan toch de jongens vanuit de opleiding de kans geven. We hebben dit jaar wel 10 of 12 diverse spelers gebruikt.”’

 

Neptunus werd eerste in de reguliere competitie, maar de ruime voorsprong slonk steeds meer?

 

“We hebben tot tweemaal toe serie gehad waarin wij de buurt kwamen van het recordaantal overwinningen achter elkaar. Helaas hebben we dat niet kunnen doortrekken.

Het seizoen begon fantastisch met een verloren partij maar daarna iets van twintig overwinningen. Daarna kwam de Europacup en daar zijn de jongens heel diep gegaan. Daar hebben wij jongens met langdurige blessures weer mee teruggenomen. Dat resulteerde in puntenverlies vanwege het drukke programma met soms wel vier wedstrijden in de week in plaats van drie. Die wedstrijden waren dan ook nog eens grotendeels tegen de top vier. Dan zie je dat de competitie toch sterker is dan wat men over het algemeen denkt,. We hebben het toen tegen Twins, HCAW en Pirates heel moeilijk gehad in de tweede ronde, maar in het weekend tegen Kinheim wonnen wij wel drie keer en dat was met hetzelfde blessureleed. Dat geeft wel aan dat de top 4 wel heel dicht tegen elkaar aan zit. Zo hoort het ook te zijn”

 

De tegenstander van Neptunus was tot vorige week nog niet bekend. 

 

“Pirates heeft diep moeten gaan, Ik had heel eerlijk dat wij met Twins ook iets meer moeite zouden hebben, maar dat verliep toch vrij soepeltjes omdat op dat moment ook weer wat jongens terugkeerden van blessures en jongens die uit vorm waren toch de knop weer konden omzetten.Dan zie je dus wel het verschil tussen Neptunus en Twins. Het verschil tussen HCAW en Pirates was echter aanzienlijk kleiner. Het had weinig gescheeld of we hadden een andere finale gehad.Dat is niet gebeurd. Ik denk dat dit voor ons wel de mooiste finale is omdat we twee jaar geleden van Pirates verloren en nu de kans hebben om het kampioenschap terug te pakken.”

 

Wat betreft de voorbereiding op de Holland Series was het nog even afwachten op de tegenstander.

 

“Nadenken over de series kon niet omdat we nog niet wisten tegen wie we zouden gaan spelen. Jaarsma: “We hebben wel de combinatie van rust gepakt. Juist om de laatste pijntjes ook te laten helen. We hebben ook oefenwedstrijden gespeeld. Je kunt nu eenmaal niet weken stilstaan en alleen maar trainen. We hebben twee oefenwedstrijden tegen HCAW gespeeld en een oefenwedstrijd tegen Amsterdam. Daar misten wij wel de jongens die actief waren bij het nederlands team. Die waren er natuurlijk niet bij. We zijn  al met al die laatste  twee en een halve week goed doorgekomen. Afgelopen weekend hebben getraind omdat voor de rest iedereen wel speelden. Ik heb er wel een goed gevoel over dat wij er klaar voor zijn. We hebben het maximale aan voorbereiding kunnen doen.””

 

Nu dus hopen op beter weer en veel publiek.  

 

“Tot nu toe hebben we nog een redelijke nazomer  gehad, maar zoals het er nu voorstaat is het eerste weekend al  slechter weer. Dat betekent vaak dat de toeschouwersaantallen wat lager zijn. Mensen hebben al zo lang binnen moeten zitten en straks gaan we de winter in en dan moeten ze ook weer binnen zitten. Nu is er dus nog de kans om de laatste wedstrijden mee te pakken.”

 

De Holland Series beginnen zaterdag 2 oktober met een thuiswedstrijd. Aanvang 14 uur in het Neptunus Familiestadion

Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.neptunussport.com/tickets foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief