Frans van Aalen en Karel van Ispelen gehuldigd in het Neptunus Familiestadion!

IMG_6163.jpg

Zondag zijn in het Familiestadion aan de Abraham van Stolkweg twee Oer-Neptunianen gehuldigd en met eremetaal omhangen vanwege hun imponerende staat van dienst en clubtrouw. Allebei 50 jaar lang bestuurslid en 70 jaar lid van hun vereniging.

Allebei oud-spelers van het eerste negental van Neptunus. Frans van Aalen (oud-voorzitter) en Karel van Ispelen (oud secretaris) zijn inmiddels ook de 80 gepasseerd, maar dat willen ze niet weten.

Van Aalen werd koninklijk tot ridder geslagen en Van Ispelen kreeg de hoogste bondsonderscheiding. Frans kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Aboutaleb, Karel ontving de erepenning uit handen van bondsvoorzitter Mark Herbold, allebei ter ere van een eindeloos scala aan verdiensten voor Neptunus waarvan zij aan het begin van de jaren vijftig lid werden toen de honkbalafdeling nog in de kinderschoenen stond.

 

Karel van Ispelen en Mark Herbold

Karel ontvangt de 'erepenning van de bond' uit handen van bondsvoorzitter Mark Herbold.

Van Aalen en Van Ispelen waren dan ook tevens junior voetballeden, later senior voetballeden, daarna gecombineerd met het zomerse honkbal dat zich toen nog in de hoek van het eerste voetbalveld afspeelde. Beiden werden zodoende ook in de stijl van de opvoeding van de clubvader Frits Timmerman (voorzitter van 1921 tot 1956) eerst voetbalbestuursleden voordat de club van lieverlee naar de grootste honkbalclub van Nederland transformeerde. En daar deden ze dan hun oudere honkbalvoorzitter Beer van Klinken weer een enorm plezier mee.

Burgemeester Aboutaleb spelt Frans, De Ridderorde op.

Onder leiding van Frans van Aalen is de honkbaltak van Neptunus van een onbeduidende tweedeklasser de beste van het land en Europa geworden, terwijl Karel van Ispelen al die jaren in de luwte van het clubleven de animator van de breedtesport was.

Bron tekst: Dagblad 010, Jan D. Swart
Foto credits: Overzichtfoto; Lideke Detmers, Close-ups: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief