Curaçao Neptunus naar Holland Series.

050921_neptunus_dwayne_kemp.jpg

Curaçao Neptunus heeft zich voor de tiende keer op rij en de 27e keer in totaal geplaatst voor de finale om het Nederlands landskampioenschap. Met een 5-0 overwinning in de derde wedstrijd uit de best-of-five tegen Twins Oosterhout verzekerden de Rotterdamse honkballers zich al vroegtijdig van een plaats in de Holland Series. De andere finalist wordt de winnaar uit de serie tussen L&D Amsterdam en HCAW, die pas na het Europees kampioenschap wordt beslist. De Bussumers leiden de serie met 2-1. Vandaag won HCAW met 1-7 zijn tweede wedstrijd uit de Play-Offs.

Curaçao Neptunus bekroonde vandaag al vroegtijdig zijn succesvolle seizoen, waarin de Rotterdamse ploeg vrijwel de hele competitie op de eerste plaats heeft gestaan. Ook Twins Oosterhout kende een sterk seizoen. De ploeg won onder leiding van hoofdcoach Jeffrey Arends de meeste wedstrijden in de reguliere competitie ooit (22) en bereikte voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Play-Offs. Het sterke seizoen leverde voor maar liefst zeven spelers een selectie op voor het U23 Europees kampioenschap. Maar in de Play-Offs slaagde Twins Oosterhout er niet in om het de Rotterdamse honkballers lastig te maken.

Curaçao Neptunus moet drie weken wachten op de tegenstander van de Holland Series. Dat wordt of L&D Amsterdam of HCAW. De laatste vijf jaar ging de strijd om de landstitel tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam. Maar na de winst van vandaag is HCAW nog maar één overwinning verwijderd van het uitschakelen van de titelverdediger. HCAW kan dan de eerste andere ploeg worden in de Holland Series sinds Corendon Kinheim in 2015. De laatste keer dat HCAW in de Holland Series stond was in 2005. Toen was het Rotterdamse Neptunus de tegenstander. Tussen 1991 en 2005 stond HCAW tien keer in de Holland Series waarvan acht keer tegenover het Rotterdamse Neptunus. In 1996 (3-2 winst tegen Kinheim) en 1998 (3-1 winst tegen Neptunus) werd HCAW landskampioen.

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Curaçao Neptunus gunde in de best-of-five van de Play-Offs zijn tegenstander in drie wedstrijden maar één punt. Na de 0-10 shut-out van gistermiddag hielden de Rotterdammers Twins Oosterhout vandaag weer puntloos. Pitchers Kaj Timmermans (4-2-2-0) en Misja Harcksen (1-0-3-0) speelden scherp, maar vonden hun gelijke in de Japanners Taisei Nakamura en Shunta Oba.

De Rotterdammers bleken echter zeer effectief. De kansen die de ploeg kreeg, waren voldoende om het initiatief in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Rake klappen van Dashenko Ricardo, John Polonius en Gianison Boekhoudt brachten vijf punten binnen. Met drie strikeouts gooiden Kevin Bakker en Kevin Kelly in de laatste twee innings de wedstrijd uit en loodsten zij hun ploeg in de Holland Series.

  • Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout: 5-0 | boxscore
  • Eindstand best-of-five: 3-0 voor Curaçao Neptunus

    bron: www.honkbalsoftbal.nl
    foto credit: Robert Bos

 Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief