Softball dames als nummer 1 naar de kampioenspoule.

241488115_4593262947364620_40724143989749700_n.jpg

 

Softball dames als nummer 1 naar de kampioenspoule.

 

Door twee overwinningen (4-2 en 2-1) op Onze Gezellen-2 dit weekend hebben de dames van Neptunus zich als nummer 1 geplaatst voor de kampioenspoule in de Eerste Klasse (voorheen Silver League). Met nog 3 wedstrijden te gaan, in het seizoen wat op 13 juli begon, zijn zij niet meer in te halen. Donderdag volgt nog de uitwedstrijd tegen EuroStars (20:00u op Sportpark Schenkel) en zaterdag zijn de laatste 2 wedstrijden van de reguliere competitie tegen Orioles (14:00u aan de Abraham van Stolkweg).

 

Tegen Onze Gezellen-2 waren de punten duur en belangrijk. Zowel in de wedstrijd zelf als voor de stand in de competitie. Daar waar het team uit Haarlem slechts één wedstrijd had verloren, begonnen de Rotterdamse dames met een ongeslagen status aan de onderlinge clash. Door sterke pitching en goed veldwerk van beide kanten waren er twee spannende wedstrijden te zien op het prachtige, nieuwe softballveld.

 

In de eerste wedstrijd werd het verschil al in de eerste inning gemaakt. Door een triple van Minke Blok en back-to-back doubles van Ilse van de Wouw en Renske Tellekamp stond er al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord. Dit werd in de vierde inning uitgebreid naar 4-0, waarna in de vijfde inning het antwoord kwam van de gasten en de uiteindelijke stand van 4-2 werd bereikt.

 

De tweede wedstrijd ging lang gelijk op en werd door het tweede team van Onze Gezellen opengebroken met een run in de vijfde inning. Het antwoord van de blauw-witten volgde in de zesde inning, waarna het na zeven volledige innings gelijk stond met voor beide teams één run.

 

Daarop volgde de tie-break, die Neptunus verdedigend sterk begon met een double-play. De openingsslagvrouw, die een stootslag wilde neerleggen, werd uitvangen door catcher Tanisha van Krevel, waarna ze de loopster van het tweede honk kon uit maken door de bal naar de, vanuit het centerfield, toegesnelde Judith Buschman te gooien. Met twee uit lukte het de runner-up van vorig seizoen niet meer om een run te maken, waarop de kampioen van vorig seizoen aan één punt genoeg had om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Anouk van den Heuvel bracht door een stootslag de tiebreak-loopster van het tweede naar het derde honk, waarna Tanisha van Krevel, door een opofferingsslag in het rechtsveld, Minke Blok in staat stelde om het winnende punt te scoren.

 

Door deze overwinningen zal het eerste damesteam met zeker 10 punten gaan starten aan de kampioenspoule. Bij een overwinning as. donderdag op EuroStars zullen dat er zelfs 12 zijn. De wedstrijden in de kampioenspoule zullen gespeeld worden op de zaterdagen van 25 september, 2 oktober en 9 oktober.

 Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief