Na slechte start staat Curacao Neptunus weer met lege handen

51380100664_b1fc8d9397_w.jpeg

Kaj Timmermans was weer de starter tegen zijn voormalige teamgenoten. Wederom toonden zij geen enkel respect. In de eerste beurt profiteerden zij van drie vrije lopen, eenmaal geraakt werper samen met slechts één hit voor de 3-0 stand. In de tweede inning verdubbelden zij die score. Ditmaal waren het vier cleane hits die de score naar 6-0 tilden.

Op het werpen van Dennis Burgersdijk konden de Drietanders in twee beurten de achterstand halveren. Maar die vreugde was van korte duur. In de zesde inning, op het werpen van de derde Neptunus pitcher, Berry van Driel, scoorde de thuisploeg weer tweemaal. Vlak daarna wisten de mannen van Ronald Jaarsma ook tweemaal te scoren maar verder liet de thuisploeg het niet komen. 

Een schrale troost was er omdat de Rotterdammers hun tegenstander outhit met dertien tegen tien honkslagen. Zowel John Polonius als Dwayne Kemp sloeg drie hits, maar op die momenten waren er geen lopers op de honken om te scoren. Aan de andere zijde was het net als zaterdag Bob van der Meer die drie honkslagen produceerde.

De grote voorsprong die Neptunus in de competitie had is nu zo goed als verdwenen. Aanstaande dinsdagavond volgt de derde ontmoeting tegen Pirates in de hoofdstad. Neptunus wordt ondanks deze slechte serie 1 of 2, de Amsterdammers staan met driepunten minder op de tweede plaats. HCAW heeft nog een kleine kans op die tweede positie met vier punten achterstand terwijl er nog drie wedstrijden te gaan zijn.

Eerder in de serie:

donderdag 12 augustus 2021

HCAW Bussum - Curacao Neptunus 3-6

https://dagblad010.nl/Sport/markwell-won-zn-9e-wedstrijd-voor-neptunus

 

zaterdag 14 augustus 

Curacao Neptunus - HCAW Bussum 0-10

https://dagblad010.nl/Sport/kansloos-neptunus-incasseert-grote-nederlaag

 

Komende serie

Aankomende serie tegen Twins Oosterhout begint met een uitwedstrijd in het Neptunus Familiestadion op VRIJDAG 20 augustus om 19.30 uur

 

 

 tekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief