Pirates opnieuw te sterk tegen Neptunus

51370726772_3bc21bfb9e_w.jpeg

Evenals verleden week wist Neptunus dinsdagavond niet te scoren tegen de sterkste opponent in de competitie. Lang leek dezelfde uitslag 0-1 als toen de eindstand te bepalen, maar de Amsterdammers zorgden op het einde dat de score hoog opliep. Eindstand 0-6.

Bij Pirates was de achttienjarige Gio de Graauw opnieuw de starter. Bij Neptunus kreeg Kaj Timmermans vanaf de eerste inning de heuveltaak toebedeeld.

Lang leek hetzelfde scenario als een week eerder het resultaat te worden. Pirates scoorde opnieuw in de vierde slagbeurt. Na een verre triple kon Kalian Sams de thuisplaat bereiken omdat bij een poging hem uit te maken de bal in hun dugout verdween waardoor hij vrijuit de 0-1 score kon maken.

Zeven innings lang bleef deze score op het bord. Op 3 augustus kon Neptunus niet scoren en verloor daardoor met dit kleinste verschil. Ditmaal veranderde dat in de laatste twee slagbeurten. Vijf hits, waarvan verschillende diep in het outfield van de thuisploeg terecht kwamen, zorgden dat elke illusie bij de Drietanders weg werd gehaald. Via 0-3 werd het in de laatste beurt zelfs 0-6.

Kon Neptunus daar dan niets tegenover zetten? Eigenlijk kwamen zij slechts eenmaal dichtbij de gelijkmaker. In de zevende inning was het Benjamin Dille die op de thuisplaat sneuvelde na een hit van Gregory Trinidad. Vanuit het linksveld wist Gilmer Lampe de Belgische Neptuniaan met een goed aangooi het scoren te beletten. Wanneer het 1-1 was geworden had er misschien meer ingezeten voor de mannen in pinstripes. Alhoewel de vier fouten die de mannen van coach Ronald Jaarsma maakten hielpen natuurlijk niet om de Amsterdammers tegen te houden.

Gio de Graauw schakelde vijf Neptunianen met drieslag uit en werd daardoor binnen een week voor de tweede maal de winnaar. De honkslagen, 7 voor Pirates en 6 voor Neptunus, ontliepen elkaar niet veel. Maar voor de thuisploeg waren het alleen singles. De tegenstander sloeg vier doubles en twee triples en die maakten het grote verschil.

Het komende weekend speelt Neptunus driemaal tegen HCAW de nummer 3 op dit moment. Donderdagavond en zondagmiddag in Bussum, zaterdagmiddag om 14.00 uur in Rotterdam. Daarna op dinsdag volgt dan de derde wedstrijd tegen en in Amsterdam.tekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief