Bonn Capitals schakelt Neptunus uit in halve finale ECC 2021

48062123001_cc0d095aba_w.jpeg

Totdat Bonn Capitals in de zevende slagbeurt het initiatief over nam, de voorsprong overnam en die ook niet meer uit handen gaf. Waarmee de Duitsers via een 8-7 zege de finale bereikten.

Bij Neptunus startte Diegomar Markwell op de heuvel. Hij zag zijn aanvallers vanaf de aanvang direct veel scoren. Hits van Stijn van der Meer, Dwayne Kemp, Gianison Boekhoudt, Dudley Leonora en Benjamin Dille samen met vrije lopen voor John Polonius en Roger Bernadina, zorgden voor een 4-0 voorsprong. Wel bleven er drie Neptunianen achter op de honken. De coach van Bonn had halverwege al ingegrepen en wisselde zijn starter voor Maurice Wilhelm.

De Duitse outsider kwam vanaf het begin regelmatig met mensen op de honken. Zij scoorden alleen in de tweede slagbeurt eenmaal. Goed geholpen door zijn veld kwam Diegomar er steeds goed uit. Tot zijn tevredenheid zag hij zelfs de voorsprong oplopen naar 6-1. In de derde inning was dat door een solo homerun van Gianison Boekhoudt, een beurt later waren het drie hits die Stijn van der Meer in staat stelden te scoren.

In de zesde slagbeurt verkleinden onze Oosterburen de stand naar 6-2. Nog leek er niets aan de hand. Berry van Driel had de heuveltaak overgenomen van Markwell. Maar in de zevende inning waren de mannen uit Bonn niet meer te houden. Lee Wilson begon met een homerun waarna er vervolgens drie honkslagen volgden. Dit betekende het einde van Berry van Driel. Aaron de Groot nam zijn taak over, maar na een verre tweehonkslag moest hij plaatsmaken voor Kevin Kelly.

Echter de eerste man die Kelly tegenover zich kreeg sloeg de bal het stadion uit waardoor de Duitsers met 6-8 een voorsprong namen. Neptunus had nog twee kansen om iets terug te doen. In de achtste beurt lukte dat niet. Maar in de negende inning begon Dwayne Kemp (met 3 uit 5 goed op dreef) met een hit. Roger Bernadina volgde zijn voorbeeld waarna Gianison Boekhoudt de eerst genoemde kon laten scoren: 7-8.

De Duitsers wisselden nog tweemaal van werper en hielden de voorsprong vast. Dit was de tweede verrassing van de dag. Eerder bij het Italiaanse onderonsje was Parma met 5-4 hun landgenoten te slim af. Dit betekent dat de gedoodverfde favorieten Neptunus en Bologna morgen om de derde en vierde plaats moeten strijden.

Parma is de recordhouder met 13 Europa Cups zeges, de laatste dateert trouwens van 1999, tegenstander Bonn presteerde dit toernooi ongekend goed. Overwinningen op Amsterdam, Parma en nu op het door Jaarsma gecoachte Neptunus – het is nog nooit eerder vertoond door een Duits teamJan van der Sande / Robert Bos foto
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief