Curaçao Neptunus verliest van Bologna met 18-14

download (4).jpeg

Donderdagavond 15 juli speelden de beiden teams daardoor om de eerste plaats in Poule A. Die eindklassering was ook beslissend voor de tegenstander in de halve finales: bij winst het sterke Parmaclima, bij verlies de verrassende reuzendoder Bonn Capitals.

Joost Terpstra 

De managers van beide teams maakten vanavond al snel duidelijk dat winst geen noodzaak was Voor Curaçao Neptunus maakte Joost Terpstra zijn Europese debuut. Terpstra debuteerde afgelopen vrijdag in de hoofdklasse en werd vanavond de derde pitcher van Curaçao Neptunus die dit seizoen zowel zijn debuut heeft gemaakt in de hoofdklasse als de European Champions Cup. Kevin Bakker en Lex Meinderts gingen hem deze week voor Terpstra moest driepunten-homeruns incasseren van Niccolò Loardi (tweede inning), de Curaraçaose honkballer Raywendley van Gurp (derde inning) en Filippo Agretti (derde inning). Dudley Leonora sloeg in de zesde inning met de negende en laatste homerun van de wedstrijd op zijn beurt drie punten binnen.

ingekort

De vele honkslagen en homeruns dreven de organisatie tot wanhoop. Later op de avond stond nog een wedstrijd op het programma tussen Bonn Capitals en Arrows Ostrava, het laatste duel uit de eerste ronde. In overleg werd in de vijfde inning besloten om het duel met het oog op de resterende avondwedstrijd in te korten tot zeven innings. Dat gebeurde na 6 1/2 innings en een 18-14 voorsprong voor de Italianen. 

Hierdoor staat Curaçao Neptunus nu vandaag om 16 uur  in de halve finales tegenover het verrassende Bonn Capitals dat gisteravond van gastheer Arrowa Ostrava verloor met 18-7.

 

         1 2 3 4 5 6 7  R H E
CURAÇAO NEPTUNUS 0 7 4 0 0 3 0  14 15 0 
FORTITUDO BOLOGNA 3 3 6 1 2 3 X  18 17 0

Pitchers Curaçao Neptunus
Joost Terpstra (2 2/3+3 man): 4-4-8-0
Elton Koeiman (3 1/3): 2-2-9-0

Pitchers Fortitudo Bologna
Claudio Scotti (2 2/3): 0-5-10-0
Matthias Zotti (4 1/3): 1-2-5-0

 

 www.honkbalsoftbal.nl
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief