Curaçao Neptunus blijft na twaalf wedstrijden koploper

51193712898_4095dcb2a0_w.jpeg

Curaçao Neptunus kwam deze week in drie wedstrijden tegen DSS/Kinheim tot 39 honkslagen en 34 punten. Dat was meer dan voldoende voor de volle buit in de vierde speelronde. Bij een 2-0 voorsprong scoorde Curaçao Neptunus donderdagavond in de tweede inning zevenmaal. Onder andere doordat Dwayne Kemp met de honken vol de bal over de hekken sloeg. John Polonius (3 uit 4) en Roger Bernadina (2 uit 3) sloegen samen ook nog eens vijf punten binnen. Daarmee was na 6 1/2 inning de wedstrijd gespeeld: 13-0.

Voor de Rotterdamse ploeg speelde donderdagavond Aaron de Groot (zie foto)  zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Zijn collegeseizoen in de Verenigde Staten zit erop. De Groot gooide de laatste inning uit met twee strikeouts. In diezelfde wedstrijd maakte voor DSS/Kinheim linksvelder Denzel Sandel zijn debuut in de hoofdklasse.

Ook zaterdag besliste Curaçao Neptunus het duel vroeg. De Rotterdammers scoorden vier runs in zowel de derde als vierde inning voor een 3-9 overwinning. Op zondag liet de slagploeg van Curaçao Neptunus nog eenmaal zijn spierballen rollen. Dwayne Kemp (4 uit 5), John Polonius (3 uit 6) en Gianison Boekhoudt (2 uit 5) gaven de Haarlemse pitchers nauwelijks rust. Het drietal sloeg samen negen ploeggenoten over de thuisplaat. Mede daardoor hadden de Rotterdammers na zes innings al een 6-0 voorsprong. Zes runs in de zevende inning bepaalden definitief het verschil.

Curaçao Neptunus – DSS/Kinheim: 13-0 (6 1/2 inning) 
DSS/Kinheim – Curaçao Neptunus: 3-9 
Curaçao Neptunus – DSS/Kinheim: 12-5

 

Wedstrijdverslagen uit de pen van Jan van der Sande zijn te vinden via onderstaande links:

https://dagblad010.nl/Sport/curaao-neptunus-weer-op-het-winnende-spoor

https://dagblad010.nl/Sport/curaao-neptunus-behaalt-10e-overwinning-

https://dagblad010.nl/Sport/curaao-neptunus-wint-weer-en-blijft-koploper-

 

 

 tekst: Honkbalsite foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief