Bill Froberg (1957 – 2020)

0.jpg

Vlak voor de feestdagen ontvingen wij het trieste bericht dat coach Bill Froberg op 63- jarige leeftijd is overleden.

Twee jaar lang, 1997-1998, was hij bij Neptunus de Hoofdcoach. Hij vervulde die taak samen met Jan Collins. Wij leerden Bill, geboren Amerikaan, goed kennen. Hij was een aimabele gentleman, die veel honkbal know how had en dit overkon brengen op de groep. In zijn eerste jaar kwalificeerde hij zich met de ploeg al snel voor een play-offs plaats met een grote overwinningen reeks (31 van de 42) die uiteindelijk de eerste plaats opleverde. In de play-offs verloren wij nipt van Minolta Pioniers. De ploeg uit Hoofddorp werd dat jaar de landskampioen.

Gedurende het seizoen won Neptunus in Juni onder leiding van Froberg de Europese Supercup door tweemaal te winnen van het Zweedse Leksand. Helaas was een week later Nettuno te sterk in de Europa Cup 1 Finale. In een wedstrijd met veel homeruns verloor Neptunus met 19-23 in Brasschaat.

Een jaar later was Bill met zijn team wel succesvol in Zagreb. Neptunus won toen de Europa Cup 2.

Na Neptunus werd hij coach van Jong Oranje en was daar zeer succesvol met onder andere een Europese titel. Later was hij ook Benchcoach bij het Nederlands team.

Het Nederlands honkbal verliest met het heengaan van Bill Froberg iemand die gewaardeerd werd door zijn kennis van zaken en overal geliefd was, wij wensen zijn vrouw Lilian en zoon Jimmy veel sterkte met dit grote verlies.

 tekst: Jan van der Sande
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief