Neptunus begint Holland Series met klein verlies

f-pirnep200417rb02-kalian_sams.jpg

Nadat zaterdag de eerste wedstrijd in Rotterdam was afgelast, begon Neptunus zondag in de Holland Series met een uitwedstrijd tegen L&D Amsterdam. Na lang een 0-1 voorsprong moesten de Drietanders toch hun meerdere erkennen in de regerend landskampioen aan het eind van de wedstrijd. Eindstand 3-1

De mannen van coach Ronald Jaarsma begonnen goed. Openings slagman Coco Johnson kwam met een vrije loop op het honk, werd vervolgens verder gebracht en door de hit van Dwayne Kemp kwam het eerste punt van de Drietanders over de thuisplaat.

Op de heuvel werd het een strijd tussen Diegomar Markwell en Jim Ploeger. Beide linkshanders hielden met hulp van hun veld lang de tegenpartij van scoren af.

Echter in de zesde inning moest Diegomar buigen voor een solo homerun van Kalian Sams. Deze powerhitter was voor aanvang van deze wedstrijd in het zonnetje gezet omdat hij in de reguliere competitie de meeste homeruns had geslagen.

Een beurt later nam Aaron de Groot het werpen voor Neptunus over. Hij had problemen met zijn controle. Gaf vier vrije lopen weg en werd daardoor, met twee lopers op de honken en niemand uit  door Kevin Kelly in de achtste inning opgevolgd.

Via een opoffering werd het tweede en derde honk bezet, waarna Kelly via een wilde worp Kalian Sams in staat stelde het tweede punt te scoren. Vervolgens was het via een verre double dat Max Clarijs zijn ploeggenoot Kenny Berkenbosch gemakkelijk het derde punt liet aantekenen.

Shairon Martis die Jim Ploeger opvolgde hield daarna de honken schoon en kon als winnaar na afloop gefeliciteerd worden.

Maandagavond, om 19.30 uur, volgt aan de Abraham van Stolkweg het vervolg. De afgelaste wedstrijd van afgelopen zaterdag wordt dan ingehaald. De derde ontmoeting staat gepland voor donderdag 15 oktober ook in Rotterdam.tekst: Jan van der Sande foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief