Neptunus wint en zet een grote stap richting Holland Series

50354585198_8e806f5c79_w.jpg

Na drie afgelastingen kon er zondag door Neptunus eindelijk tegen HCAW gespeeld worden, dat nog een kleine kans had om de Finale te halen. Door de 0-3 nederlaag van vandaag zijn die nu bijna nihil.

Coach Ronald Jaarsma van de Rotterdammers startte vandaag met Orlando Yntema. Na twee innings moest de werper echter opgeven omdat hij lichte schouderproblemen had. Misja Harcksen werd als vervanger naar de heuvel gestuurd. Vanaf de aanvang van de competitie was deze aan het revalideren geweest en had totaal maar 10 innings tot nu toe gegooid.

Zondag toonde hij aan dat die periode achter hem ligt. Hij gooide de laatste zeven innings, kreeg slechts twee hits tegen en hield de thuisploeg op nul. Totaal gooide hij maar 79 pitches.

Voor HCAW gooide Luuk ter Beek ook een puike partij. Zes beurten lang hield hij de sterke slagploeg van de Drietanders van scoren af. Een inning later kon hij niet meer verhinderen dat Neptunus de winst naar zich toe ging trekken. Dwayne Kemp begon met een hit. Hij werd verder gebracht naar het derde honk waarna hij gemakkelijke scoorde op een wilde worp.

Ook Ricardo Dashenko sloeg een honkslag, vervolgens was het de Amerikaan Gregory Muller die met een homerun de stand naar 0-3 tilde.

HCAW sloeg slechts twee schamele honkslagen en Misja Harcksen kreeg daardoor de verdiende winst op zijn naam.

Maandagavond wordt er opnieuw ingehaald in Bussum. 24 uur later (dinsdagavond) volgt de derde ontmoeting aan de Abraham van Stolkweg. Aanvang 19.30 uur

Stand: Neptunus 5-8, Hoofddorp 8-6, Pirates 3-4 en HCAW 3-2. (Play-offs zijn 9 wedstrijden).

 tekst: Jan van der Sande foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief