Curaçao Neptunus begint de Play-Offs met een zege

Coco_Johnson_-_foto_Robert_C__Bos5cf2b9cfdcbde (1).jpg

Omdat Neptunus in de reguliere competitie als nummer 1 eindigde hebben de Rotterdammers bij de Play-Offs een groot thuisvoordeel. Gisteravond werd dit de grootste concurrent, Pirates uit de hoofdstad, meteen ondervonden. Na een spannende strijd wonnen de Drietanders met 7-4.

Aan beide zijden begonnen de teams met hun meest geroutineerde werper. Natuurlijk waren dat bij Amsterdam Rob Cordemans en voor de thuisploeg Diegomar Markwell. In de eerste inning werd er niet gescoord. Dit ondanks de drie honkslagen die van de Neptunus-knuppels kwamen. Een dubbelspel en een strike out maakten een einde aan deze eerste kans.

Pirates ging een beurt later volop profiteren van het controleprobleem waar Diegomar mee worstelde. Hij zette alle honken vol met driemaal vier wijd, waarna Jair van Borkulo met drie slag aan de kant ging. Vervolgens kreeg Markwell vier hits te incasseren, waarop er ook viermaal gescoord werd. Doordat er een vangbal volgde en een loper die tevergeefs trachtte een volgend honk te bereiken uitging kwam er zodoende met 0-4 een einde aan die eerste helft van die tweede inning.

Dit was een scenario waar niemand van Neptunus aan gedacht had. Meteen kwam er ook antwoord. Dudley Leonora begon met een honkslag, Darryl Collins kreeg een vrije loop waarna de Amerikaan Willie Coco Johnson weer hoop in de Rotterdamse harten bracht met een verre double in leftcenter. Leonora en Collins scoorden. Dit kon Johnson even later zelf ook omdat de hit van Stijn van der Meer hem over de thuisplaat bracht. 3-4.

Hierna werd er drie innings niet gescoord. Beide teams hadden van pitcher gewisseld. Aan Amsterdamse zijde kwam international Shairon Martis en coach Ronald Jaarsma dirigeerde Aaron de Groot naar de heuvel om Markwell te vervangen.

Er kwamen nog weinig spelers op de honken. In de zesde beurt kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd. Dashenko Ricardo moest hem overbrengen naar een honk verder. Dat mislukte, hijzelf was safe, maar er was één uit. Vervolgens ging ook Leonora uit maar bracht hij wel Ricardo in scoringspositie. Hierna kreeg de thuisploeg het geluk aan hun zijde. Shaldimar Daantji leek als derde man uit te gaan, maar door een cruciale aangooifout gebeurde dat niet en Ricardo scoorde hierdoor de gelijkmaker. Daarna volgde er een vrije loop en voor de tweede maal deze avond sloeg Willie Johnson de bal voor twee honken weg. Wederom leverde dat twee punten op. Nieuwe stand 6-4. 

Pirates wisselde nog tweemaal van werper. Met volle honken gooide Tom de Blok een wilde worp waarop Stijn van der Meer gemakkelijk het zevende punt binnen kon lopen. Eindstand 7-4.

De donkere wolken die na een 0-4 achterstand al snel boven het Familiestadion hingen verdwenen doordat de thuisploeg erin bleef geloven en de Neptunus-werpers op één moeilijke inning na daarna de sterke slagploeg van Pirates aan banden legden. Aaron de Groot werd winnend werper. Kevin Kelly gooide de wedstrijd in het slot. Drie spelers, Stijn van der Meer, Dudley Leonora en Willie Johnson sloegen elk twee honkslagen. Laatstgenoemde stelde vier teamgenoten in staat om te scoren.

Zaterdag volgt deel twee in Amsterdam. Zondag ontmoeten beide teams elkaar weer in de havenstad. Aanvang 14.00 uur.

tekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief