Neptunus wint tweemaal van Pirates met grote cijfers

Aaron.jpg

Evenals zaterdag moest Neptunus op zondag 26 juli naar Amsterdam om Pirates te bestrijden en ook die tweede keer was het prijs voor de Rotterdammers, die zich in de eerste van drie wedstrijden lelijk hadden laten verrassen. In de eerste slagbeurt zondag scoorden ze al driemaal, en toch werd het geen gemakkelijke overwinning. Er werden aan beide zijden veel werpers gebruikt, maar aan slag domineerden de mannen van Ronald Jaarsma. Eindstand 6-13.

De 0-3 voorsprong in de eerste innning verdween bijna compleet omdat Pirates op het werpen van Kaj Timmermans tweemaal scoorde. De drietanders bleven echter ook punten sprokkelen en dat deden zij via zeven runs. John Polonius met 4 hits (waaronder 1 homerun), Dwayne Kemp en Darryl Collins elk met 3 honkslagen zorgden dat de voorsprong behouden bleef.

De thuisploeg leek dichterbij te komen. Twee homeruns, van Kalian Sams en Roelie Henrique, beiden zonder lopers op de honken, brachten niet veel schade. Coach Jaarsma stuurde achtereenvolgens Berry van Driel, Aaron de Goot en rookie Kevin Bakker naar de heuvel.

In de negende inning werd de genadeklap uitgedeeld. Niet minder dan vijf honkslagen zorgden voor een veilige 6-13 stand. Totaal kwamen er 17 hits van de Neptunus knuppels.

Na het slechte begin van afgelopen donderdag heeft de ploeg nu de belangrijkste concurrent al op een achterstand van vier punten gezet.

Aanstaande donderdag komt het Haarlemse DSS/Kinheim op bezoek aan de Abraham van Stolkweg. Aanvang 19.30 uur. Zaterdag volgt dan de uitwedstrijd waarna zondagmiddag dat tweede drieluik wordt afgesloten.

op de foto Aaron de groottekst: Jan van der Sande foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief