Curaçao Neptunus bij competitiestart hard onderuit. Wedstrijd zaterdag in Amsterdam uitverkocht.

114093373_3797068990309563_5797899759623681244_o.jpg

Gisteravond ging dan eindelijk de vaderlandse honkbalcompetitie weer van start. Er was veel publiek in het Familiestadion afgekomen op de eerste confrontatie tussen de twee belangrijkste teams van Nederland. Verleden week won Neptunus met grote cijfers, nu namen de Pirates mannen revanche met 3-8.

De twee ervaren starters, Rob Cordemans en Diegomar Markwell, maken al jaren de dienst uit. Neptunus nam in de eerste slagbeurt al direct een 1-0 voorsprong. Een verre klap van Gianison Boekhoudt stelde John Polonius in staat om te scoren.

Diegomar hield drie innings lang de tegenstander van scoren af. Hij moest echter veel ballen gooien en zat al snel richting de 100. Zes Amsterdammers bleven achter op honken. Maar een beurt later kwam toch de gelijkmaker op het bord. Twee honkslagen en een vrije loop zorgden voor de 1-1 stand en het einde van Markwells optreden.

Aaron de Groot was zijn opvolger maar ook hij kon het tij niet keren. Hij kreeg drie punten te incasseren. Cordemans heerste aan Pirates zijde. Hij moest echter in de vijfde inning opgeven omdat hij hard geraakt werd op zijn lichaam door een´comebacker´van Jarreau Martina. 

De genadeklap voor Neptunus kwam in de achtste slagbeurt. Met volle honken sloeg oud-Neptuniaan Kalian Sams een grand slam homerun en bracht hiermee de stand op 1-8. Via Dashenko Ricardo konden de mannen van Ronald Jaarsma iets terugdoen. Zijn honkslag leverden twee punten op. Eindstand 3-8.

Zaterdag en zondag krijgt dit drieluik een vervolg in de hoofdstad. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur. 

Tickets voor zaterdagwedstrijd zijn uitverkocht zie onderstaand arttikel voor de procedure voor zaterdag 25 juli

https://www.amsterdampirates.nl/nieuws/2020/7/24/kaartverkoop-en-toegang-loek-loevendie-ballpark-25-julitekst: dagblad010 / Jan van der Sande foto: Robert
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief