Curaçao Neptunus wint I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

l-urbanus17.jpg

Curaçao Neptunus won op zondag (19 juli) met 13-7 van het organiserende HCAW in een lange slotwedstrijd om ongeslagen te blijven en de 38e editie te winnen van het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Eerder op de dag eindigde het duel tussen Hoofddorp Pioniers en L&D Amsterdam Pirates in een 4-4 gelijkspel.

Voor Neptunus was het niet de eerste keer dat de ploeg het toernooi won, maar de eerste keer sinds 1999. Neptunus nam voor het laatst deel in 2001, waarna het vele jaren duurde voordat de ploeg terugkeerde. De ploeg nam in plaats daarvan deel aan de meeste edities van het jaarlijkse Hudson John Toernooi, dat werd georganiseerd door Sparta en later door ADO. In 2018 keerde Neptunus terug als deelnemer van het Urbanus Toernooi. Vorig jaar werd het evenement gewonnen door Amsterdam Pirates.

Het toernooi stond aanvankelijk op het programma voor april in de slotweek van het oefenseizoen. Echter, door de maatregelen tegen het coronavirus, werd het toernooi afgelast. Toen bekend werd gemaakt dat de reguliere competitie vanaf komende donderdag (23 juli) van start zal gaan werd een voorbereidende periode van drie weken vastgesteld en keer het Urbanus Toernooi terug op het programma. De vier deelnemende teams speelden eerst allemaal een wedstrijd op eigen veld, waarna het evenement vandaag werd afgesloten met twee wedstrijden op het complex van gastheer HCAW. Donderdagavond, in Rotterdam, opende Neptunus met een 'come-from-behind' 5-2 winst tegen Pioniers. In Bussum eindigde het duel tussen HCAW en Amsterdam Pirates met een 8-8 stand. Op zaterdag ontving landskampioen Amsterdam Pirates Neptunus, dat een ruime 12-1 winst boekte. In Hoofddorp eindigde ook de tweede wedstrijd van HCAW in een gelijkspel, want de uitslag van het duel tegen Hoofddorp Pioniers was 3-3. Met de wedstrijden van vandaag werd het oefenseizoen afgesloten.

Eindstand


1. Curacao Neptunus, 2. HCAW, 3. Amsterdam Pirates, 4 Hoofddorp Pioniers.tekst: grandslam.nl
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief