Eerste winst Curaçao Neptunus in I.M. Charles Urbanus Sr. toernooi

De Cuba.jpg

Donderdagavond (16 juli) zijn de eerste twee wedstrijden gespeeld van de 38e editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Tournament, dat dit jaar zal plaatsvinden op vier verschillende locaties.n Rotterdam, keek het thuisspelende Curaçao Neptunus tegen een achterstand aan tegen Hoofddorp Pioniers, maar won met 5-2 dankzij een grand slam homerun in de achtste inning.


Het duel tussen Curaçao Neptunus en Hoofddorp Pioniers bleef in de eerste vier innings puntloos, want linkshandige starters Chris Pfau en Diegomar Markwell deden het beiden goed.

Maar het was Pioniers dat de puntloze gelijke stand brak in de eerste helft van de vijfde inning op Markwell, die slechts drie honkslagen toestond in de vijf innings die hij gooide. Markwell schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit. In de derde inning liet Pioniers lopers achter op het eerste en derde honk.

In de vijfde raakte Markwell lead-off hitter Duco Nuijten met een worp. De linkshander maakte hierna een foute aangooi op een opofferingsstootslag van volgende slagman Nolan Beugeling en dat leidde tot lopers 'op de hoeken'. Met één uit scoorde Nuijten in een 'double-steal' situatie. Met twee uit scoorde Beugeling het volgende punt na een honkslag van Jaison Gijsbertha. Die werd zelf op het tweede honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op de aangooi naar de plaat.

Met een 2-0 voorsprong kreeg Pioniers-starter Chris Pfau het eerste Neptunus-punt tegen in de 2e helft van de zesde inning. Lead-off hitter Jarreau Martina bereikte het derde honk na een foute aangooi van Pfau, waarna hij scoorde op een grounder van Greg Muller. 

In de eerste helft van de zesde inning had Berry van Driel de pitching bij Neptunus overgenomen en gooide een puntloze en hitloze 'one-two-three inning'. In de volgende drie slagbeurten wist Pioniers ook niet tot scoren te komen of een honkslag te slaan op Jiorgeny Casimiri en Kevin Kelly. Casimiri's eerste inning begon met twee fouten, maar met lopers op het eerste en tweede honk en één uit sloot hij de inning af met tweemaal drie slag.

Zoals het ook in de voorgaande oefenwedstrijden had gedaan sloeg Neptunus weer laat toe om het duel in eigen voordeel om te draaien. Tegenover nieuwe pitcher Daniël Vos kreeg de thuisploeg de honken vol. Shaldimar Daantji begon met vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Darryl Collins. Hierna sloeg Benjamin Dille een honkslag. Met twee uit kwamen de honken vol te staan na een honkslag van Greg Muller. Even later had Quintin De Cuba goed contact op een worp van Vos en sloeg een daverende grand slam homerun. Daarmee nam Neptunus een 5-2 voorsprong.In de negende inning sloot Kevin Kelly het duel af voor Neptunus en kreeg een save op zijn naam.

Toernooi-organisator HCAW speelde op eigen veld in Bussum en stond tegenover regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates. HCAW keek verschillende malen tegen een achterstand aan, maar het 9-inning duel eindigde uiteindelijk met een 8-8 stand.tekst: Grandslam Stats & News / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief