Curacao Neptunus deelnemer 38ste IM Charles Urbanus Sr toernooi

Charles-Urbanus-sr-Toernooi-Small-3-200x200.jpg

Vanwege Covid-19 heeft het er lange tijd naar uit gezien dat het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in 2020 niet zo plaatsvinden. Vanwege de recente versoepeling van de Coronaregels de honkbalcompetitie toch eerder kan starten dan pas na 1 september heeft HCAW, in overleg met de overige deelnemers, besloten het toernooi (dat traditiegetrouw plaatsvindt in het laatste weekeinde voor de start van de reguliere competitie) dit jaar toch te organiseren.

De achtendertigste editie van het toernooi is qua opzet wel iets anders dan te doen gebruikelijk. Wat ongewijzigd blijft is dat de voltallige Top-4 van vorig seizoen tijdens het toernooi met elkaar de strijd aangaat. Naast  L&D Amsterdam Pirates geven Curaçao Neptunus, Hoofddorp Pioniers en HCAW acte de présence. Wat anders is dan andere jaren is dat het toernooi dit jaar al op donderdagavond van start gaat. Dit jaar worden bovendien niet alle wedstrijden van het toernooi in Bussum gespeeld. Iedere deelnemer speelt één thuiswedstrijd op het eigen complex. Zondag 19 juli zal het toernooi door alle teams wel gezamenlijk in Bussum worden afgesloten. Beide wedstrijden van die dag worden in de Rob Hoffmann Vallei gespeeld.

Alle wedstrijden bestaan uit negen innings (in plaats van de voor het toernooi gebruikelijke maximaal zeven). In deze verkorte voorbereidingstijd is het immers belangrijk om zoveel mogelijk innings te spelen.

Het toernooi vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 juli. Curacao Neptunus speelt donderdagavond 16 juli om 19.30 uur haar eerste wedstrijd van dit toernooi tegen Hoofddorp Pioniers in het eigen Neptunus Familiestadion. Zaterdag staat dan de uitwedstrijd in Amsterdam tegen L&D op het programma.

De toegang is gratis.

 

 

Wedstrijdschema


Donderdag 16 juli 2020

19.30 uur HCAW - L&D Amsterdam
Locatie: HCAW – Bussum

19.30 uur Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers
Locatie: Neptunus Familiestadion– Rotterdam


Zaterdag 18 juli 2020

13.00 uur Hoofddorp Pioniers - HCAW
Locatie: Pioniers – Hoofddorp

14.00 uur L&D Amsterdam - Curaçao Neptunus
Locatie: Pirates – Amsterdam

Zondag 19 juli 2020

11.00 uur Hoofddorp Pioniers - L&D Amsterdam
Locatie: HCAW – Bussum

15.00 uur HCAW - Curaçao Neptunus
Locatie: HCAW – Bussum

 

 tekst: HCAW
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief