Curaçao Neptunus blijft op koers

f-neppio120720rb01-darryl-collins.jpg

In Rotterdam stelde Curaçao Neptunus de winst wederom pas laat in de wedstrijd veilig. Dit keer brak de ploeg een 2-2 stand in de achtste inning en won met 3-2 tegen Hoofddorp Pioniers in een 9-inning wedstrijd. Neptunus opende de score in de tweede helft van de derde inning op Hoofddorp-starter Scott Prins. Darryl Collins scoorde toen het eerste punt op een tweehonkslag van Quintin De Cuba.

Prins werd opgevolgd na vier innings door Daniël Vos, die het tweede Neptuniaanse punt toestond in de vijfde. Dit keer scoorde Jarreau Martina toen Collins het honk bereikte na een fout.

Voor Neptunus startte Orlando Yntema en hij gooide drie puntloze innings. Hierna hield Kevin Kelly Pioniers puntloos in de vierde en vijfde inning.

In de eerste helft van de zesde inning werd Aaron de Groot de derde werper voor Neptunus. Na een puntloze inning te hebben gegooid moest hij twee punten incasseren in de zevende. Mark Smit scoorde toen het eerste punt na een honkslag van Max Draijer. De laatste kwam in scoringspositie na een honkslag van Joey Eeman en scoorde de gelijkmaker op een honkslag van Victor Draijer.

In de achtste nam Jiorgeny Casimiri de pitching over bij Neptunus. Hij werd de winnende werper, want Neptunus hernam de leiding op de vierde Pioniers-pitcher. Nadat Sem Lauf een puntloze zesde inning had gegooid stond ook Nathan Diaby geen punten toe in de zevende. Maar in de achtste zag hij Joran Berkhout het leidende punt scoren op een honkslag van Stijn van der Meer.

Met een 3-2 voorsprong gooide veteraan-rechtshander Elton Koeiman voor Neptunus in de 1e9 en kreeg een save op zijn naam. Ondanks de voorsprong werd ook de tweede helft van de negende inning nog gespeeld, maar daarin wist Neptunus niet meer tot scoren te komen op Angelo Wicklert.tekst: Grandslam foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief